Un itinerari teatralitzat per la ciutat permetrà conèixer dones ‘Manresanes del món de la música’

Durant el recorregut, que s’emmarca en els actes del 8M, es visitarà el Conservatori Municipal de Música, el local de l’Orfeó Manresà i el Teatre Kursaal, uns espais que permetran conèixer la vida d’intèrprets, compositores i pedagogues de la ciutat. L’activitat és gratuïta amb places limitades.

imagen

“Manresanes del món de la música” és el títol de l’itinerari teatralitzat que el pròxim dissabte 16 de març a les 10.30 h es farà per diversos espais de la ciutat per tal de donar visibilitat al treball de dones intèrprets, compositores i pedagogues de Manresa. L’activitat, organitzada pel Consell Municipal de la Dona en el marc del Dia Internacional de les Dones, és gratuïta. La inscripció per reserva de plaça estarà oberta fins aquest dijous 14 de març.



La quarta edició de l'itinerari donarà a conèixer dones manresanes que van dedicar la seva vida a la música, com ara la soprano Margarida Elias Casals (1923-1980), la compositora Teresa Borràs Fornell (1923-2010) o les professores Blanca Morera Tardà, Concepció Piniella Blanqué (1877-1953) i Rosa Miró Camps (1893-1967), entre d’altres. Serà un itinerari explicatiu, teatralitzat i amb experiències musicals que transcorrerà pel Conservatori Municipal de Música, el local de l’Orfeó Manresà i la sala petita del Teatre Kursaal.

L’activitat, amb sortida a la plaça Palmira Jaquetti, serà conduïda i coordinada per Conxita Parcerisas Estruch i Roser Rojas Simats, amb la participació d’actrius del grup de teatre Paranys i la col·laboració de la musicòloga Glòria Ballús Casòliva. La reserva de plaça es pot fer a través de www.manresa.cat/dona o trucant al telèfon 93 875 23 10.

 

(*) Peu de foto: al Conservatori Municipal de Música de Manresa serà una de les parades de l'itinerari.

Documents relacionats

  • imagen