L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, relleva el president del Consell Comarcal, Eloi Hernàndez Mosella, a la presidència de Bages Turisme

El relleu s’ha fet efectiu avui durant la Jornada del Sector Turístic del Bages, que ha tingut lloc aquest dimecres a l’antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa i que ha acabat amb una visita al nou Museu del Barroc de Catalunya. Durant la jornada s’han lliurat els distintius a les empreses que enguany s’han certificat als programes de competitivitat turística.

 

imagen

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, és el nou president de Bages Turisme després de rellevar en el càrrec al president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez Mosella, que ho ha estat els darrers dos anys. Els estatuts de Bages Turisme preveuen aquesta alternança a la presidència cada dos anys entre l’alcalde de la capital de la comarca i el president del Consell Comarcal. L’acte s’ha fet aquest dimecres a les sales del claustre de l’antic Col·legi Sant Ignasi, on fa just dues setmanes va obrir portes el nou Museu del Barroc de Catalunya. Ha comptat també amb la presència del regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Vila Marta, que ha estat l’encarregat de fer el parlament de cloenda.

 

El relleu a la presidència ha servit per fer balanç dels dos anys de mandat d’Eloi Hernàndez Mosella, que han estat marcats per la recuperació de l’activitat turística després de la pandèmia de Covid-19. En aquest sentit, Hernàndez ha destacat les bones xifres de visitants i ha posat l’exemple de l’enoturisme, on s’ha passat de 40.000 visitants l’any 2022 a 50.000 el 2023. Unes dades que, ha dit, “indiquen que l’enoturisme al Bages, organitzat a través de la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages, s’està consolidant”. També ha assenyalat l’aprovació del nou pla estratègic de turisme com una de les fites importants assolides: “aquest document ens mostra els reptes i les prioritats del futur. I ens indica el relat que ens posiciona com a territori, amb grans atractius naturals i culturals però també amb petites joies per explotar”.

 

En la mateixa línia, el nou president, Marc Aloy Guàrdia, ha subratllat “l’evolució positiva del turisme a casa nostra”, indicant que s’estan consolidant un conjunt “d’apostes estratègiques que sumen cada cop més”, com “l’enoturisme, el Geoparc i, en el cas de Manresa, també la petjada ignasiana, que cal continuar treballant passat el 2022, sobretot pel que fa al desenvolupament del Camí Ignasià”. A la vegada, Aloy ha fet referència al nou Museu del Barroc de Catalunya: “ha de ser un nou element dinamitzador del turisme a la ciutat i a la comarca”.

 

Aposta per la qualitat turística

Durant la Jornada del Sector Turístic s’han entregat els distintius de competitivitat turística tant a les noves empreses que es van acreditar durant el 2023 com a les que van renovar la seva distinció. Els dos programes de competitivitat que hi ha en marxa actualment són el programa de Punts d'Informació Turística (PIT), que permet que diferents equipaments i serveis vinculats al turisme esdevinguin un espai de suport i informació per als turistes que visiten la comarca, i el programa Biosphere, un distintiu voluntari i independent que suposa una garantia per als turistes en matèria de qualitat i protecció de l’entorn natural, el patrimoni cultural i el desenvolupament local de la destinació. Tots dos programes són iniciativa de la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona i Bages Turisme els lidera i treballa amb els agents de la comarca. A la jornada d’avui també hi ha participat la diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido Tinta.

 

Dins el programa PIT s’han lliurat 78 distintius, 10 de nova incorporació i 68 renovacions. Les noves empreses que enguany s’han incorporat al programa són dues d’activitats turístiques (Les Comes de Sererols i Pas Ferm), cinc allotjaments (Ca la Gràcia, Cal Jaume, Cal Sort, Hostal Somnis i Sellarés Espai Rural), un celler (Les Acàcies), una oficina de turisme (Oficina de Turisme de Cal Clarassó) i un restaurant (Cal Miliu). El llistat de punts PIT de la comarca es completa amb biblioteques, administracions, oficines de turisme, centres de visitants i d’activitats turístiques, cellers, allotjaments, restaurants i comerços.

 

Pel que fa a la certificació Biosphere, s’han lliurat 36 distintius, 6 a empreses que s’hi han adherit per primera vegada i 30 renovacions. Les noves incorporacions al programa són Hotel 1948, Cal Jaume, Refugi dels Pelegrins, Urbi Apartaments, Pas Ferm i La Garriga de Castelladral.

 

(*) Peu de foto: Marc Aloy ha rellevat Eloi Hernàndez a la presidència de Bages Turisme

Documents relacionats

  • imagen