L'Ajuntament de Manresa completa la plantació d'un centenar d'arbres a diferents espais de la ciutat

La campanya es va iniciar el desembre passat i va finalitzar la setmana passada.

imagen

La secció de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Manresa ha completat la plantació d’un centenar d'arbres nous a diferents espais de la ciutat. La campanya es va iniciar el desembre passat i va finalitzar la setmana passada. Aquesta plantació ha tingut l’objectiu de millorar l a zona arbrada en alguns punts o la substitució d’arbres malalts o baixes de l'arbrat viari. 

En el cas de la substitució d'arbrat mort o en mal estat s'ha mantingut la mateixa espècie, sobretot en els arbres d'alineació viària. En alguns casos puntuals s'ha canviat l'espècie plantada quan s'ha comprovat que la que hi havia comportava massa problemes, ja siguin de seguretat o perquè les seves arrels tenen tendència a aixecar les voreres.

En el cas del nou arbrat, s’han buscat aquells arbres més resistents a les plagues, que no causen problemes d’al·lèrgies, que s’adapten a l’entorn amb el menor consum d’aigua i necessitin menys podes.

Per altra part en alguns dels arbres plantats en punts amb una especial problemàtica s'han fet servir algunes tècniques especials com ara l'ancoratge soterrat de l'arbre o les barreres per evitar que les arrels surtin a la superfície i aixequin les voreres.

FOTO: treballs de plantacíó al barri del Xup.

Documents relacionats

  • imagen