L'Ajuntament de Manresa presenta l'Agenda Urbana 2030

Es tracta d’un document que recull l’estratègia de sostenibilitat integral per la Manresa del futur, i que inclou 9 reptes i 38 accions enfocades a aconseguir una ciutat més justa, verda, pròspera i segura. L’Agenda es presentarà en un acte públic el dimarts 19 de març.

imagen

L’Ajuntament de Manresa presentarà el dimarts 19 de març l’Agenda Urbana de Manresa 2030, un document estratègic per garantir que les polítiques municipals i els projectes locals que s’implantin a Manresa en els pròxims sis anys, ho facin tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i els Objectius de l’Agenda Urbana estatal. La presentació es farà a les sales del claustre del Museu de Manresa-Museu del Barroc de Catalunya a les 19 h. Per assistir-hi, cal reservar plaça.

 

L’Agenda Urbana de Manresa 2030 és el resultat d’anys de feina, en els quals s’ha dut a terme un treball transversal a l’Ajuntament i un procés participatiu amb agents locals i ciutadania, amb especial atenció a la gent jove. En l’acte de presentació, assistiran l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, la regidora de Presidència, Mariona Homs Alsina, i el responsable de l’equip redactor del document, Pablo Muñoz Unceta, que desgranarà el contingut de l’Agenda.

 

El document inclou 9 reptes i 38 accions que tenen per objectiu aconseguir una ciutat més sostenible en l’àmbit ambiental, però també econòmic i social. Aquestes accions estan pensades per fomentar, entre altres, la mobilitat sostenible, la preservació del patrimoni històric, cultural i arquitectònic de Manresa, i el desenvolupament i millora dels espais verds urbans i l’Anella Verda. També es posa el focus en la reducció de les desigualtats, la millora de la inclusió social i el foment de l’economia local competitiva i sostenible. A més a més, es fa èmfasi en el fet que les polítiques municipals tinguin en compte la participació ciutadana, la transparència, la perspectiva de gènere i l’avaluació de resultats.

 

L’acte de presentació de l'Agenda Urbana de Manresa 2030 també comptarà amb la presència de membres d’Aliança Ciutadana per la Sostenibilitat de Manresa, l’òrgan  format per agents locals i ciutadans que va impulsar la creació de l’Agenda Urbana. A partir d’ara, aquest col·lectiu serà clau per fer el seguiment del document, i contribuirà a la seva execució i actualització periòdica.

 

Per assistir a l’acte, cal reservar plaça AQUÍ

Documents relacionats

Agenda Urbana de Manresa 2030
  • imagen