La façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà de groc aquest dijous amb motiu del Dia Mundial de l’Endometriosi

Amb aquesta iniciativa municipal es dona suport a la petició de l’Associació d’Afectades d’Endometriosi a Catalunya – ADAEC per sensibilitzar sobre una malaltia ginecològica que afecta una de cada deu dones.

 

imagen

La façana de l’edifici de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà de groc aquest dijous, de 19 a 22.30 h, amb motiu del Dia Mundial de l’Endometriosi, que se celebra cada 14 de març. Amb aquesta acció, l'Ajuntament de Manresa s’adhereix a la campanya de conscienciació de l’Associació d’Afectades d’Endometriosi  (ADAEC – Catalunya), entitat que recolza, ajuda i assessora les dones afectades i als seus familiars.

L'objectiu d'aquest esdeveniment és visibilitzar l'endometriosi que, tot i ser la malaltia ginecològica més freqüent –afecta una de cada deu dones en edat fèrtil-, és encara desconeguda per a gran part de la població. Aquest desconeixement, juntament amb el fet que pot cursar sense símptomes i l'existència de la falsa creença que la regla ha de ser dolorosa, es tradueix en un retard diagnòstic que pot tenir un impacte important en la qualitat de vida de les dones.

Documents relacionats

  • imagen