La 25a Francophonie a Manresa homenatjarà Anna Rotllan Verdaguer amb un espectacle creat a París per l'ocasió

L’espectacle Una vie d’amour s’estrenarà al teatre Kursaal el dia 15 de març i posarà música a l’homenatge que la Francophonie retrà a Anna Rotllan Verdaguer, l’ànima promotora de l’esdeveniment, que va morir l’any passat. L’edició d’aquest any, que se celebrarà els dies 14 i 15 de març, també girarà al voltant del conte “El Petit Príncep”, coincidint amb el 80è aniversari de la desaparició del seu autor, Antoine Saint-Exupéry.

imagen

Manresa acollirà aquest any la 25a edició de la Francophonie amb un especial record per a Anna Rotllan Verdaguer, la impulsora d’aquest esdeveniment a Manresa, que va morir el juliol de l’any passat. Una vie d’amour és l’obra amb la qual es recordarà l’ànima de la Francophonie. Es tracta d’un gran espectacle creat per l’ocasió que arribarà de París directe al teatre Kursaal de Manresa, on es podrà veure el dia 15 de març. La Francophonie d’aquest any també tindrà un record per un gran conte i un gran escriptor, “El Petit Príncep” d’Antoine Saint-Exupéry.

L’obra Una vie d’amour, del músic, productor i director de grans espectacles francès Gil Marsalla, centrarà l’homenatge a Anna Rotllan Verdaguer. Es tracta d’una producció gestada a París i creada per l’ocasió que reunirà més de quinze artistes francesos a l’escenari que interpretaran peces de grans cantants com Èdith Piaf, Jacques Brel, Charles Aznavour i Gilbert Bécaud. L’espectacle s’estrenarà el divendres 15 de març a les 20 h, a la sala gran del teatre Kursaal.

Mitja hora abans, al pati del mateix teatre, la periodista Pilar Goñi inaugurarà la Francophonie amb un discurs de benvinguda. També hi intervindrà el fill de l’homenatjada, Sergi Vilanova, que dirigirà unes paraules a les persones assistents. Durant l’acte, alumnes del Conservatori Municipal de Manresa interpretaran les peces Après un rêve, de Gabriel Fauré, i ‘El cant dels ocells’, de Pau Casals. Entremig de totes dues peces, hi haurà un llançament de ‘Globus per la pau’ a càrrec dels alumnes del Col·legi Suís de Barcelona, de l’Institut Manresa Sis, de l’Escola Espill i de l’Escola Oms i de Prat de Manresa.

Assistiran a aquests actes representants de l’Ajuntament de Manresa, així com la presidenta i la membre de l’Associació de Professors de Francès a Catalunya, Angelina Carreras i Layla Selim, respectivament; el cònsol general de França, Olivier Ramadour; el de Bèlgica, Pierre Brusselmans, i el de Suïssa, Othmar Hardergger. També hi assistirà el cònsol honorífic i general de Malàisia, Jordi Martínez; l’agregat del Bureau du Québec, Alfons Calderon; la directora de l’Institut Francès de Barcelona, Valérie Nicolas, i l’agregada de Cooperació Linguística de l’Ambaixada de França, Laure Juanchich.

L’homenatge a Anna Rotllan Verdaguer també prendrà forma de taula rodona al Canal Taronja en la qual es parlarà del paper que va tenir en la promoció de la Francophonie. Hi intervindran el cònsol de França; l’agregat del Bureau de Québec; l’amiga de l’homenatjada i tertuliana, Josefina Portell, i el nebot i cònsol de Malàsia, Jordi Martínez. La taula rodona es farà el mateix dia 15 a les 18 h.

‘El Petit Príncep’, exposició i activitats

La 25a Francophonie també ha portat a Manresa una exposició de llibres d’’El Petit Princep’, d’Antoine Saint-Exupéry, que aquest any en fa 80 que va desaparèixer mentre volava en una missió fotogràfica de la Segona Guerra Mundial. L’exposició, una col·lecció de Guy Moléant, compta amb exemplars del conte traduït a 116 llengües i dialectes. La mostra és organitzada per l’Associació de Professors de Francès de Catalunya i es pot veure durant tot el mes de març a la biblioteca del Casino. El dijous 14 de març, alumnes de l’Institut Escola de Manresa, l’Institut Lluís de Peguera de Manresa, l’Institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós el Bages i de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell visitaran l’exposició i faran tot d’activitats relacionades al voltant del conte i l’autor.

L’agenda de la Francophonie també inclou la projecció de la pel·lícula francesa La page blanche de Muriel Magellan, que es podrà veure el dia 14 de març a les 19 h a La Plana de l’Om. La projecció, d’entrada gratuïta, és organitzada pel Cineclub Manresa.


Els actes de la 25a Francophonie s'han presentat aquest matí al teatre Kursaal amb la presència de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, la regidora de Cultura i Llengua, Tània Infante Martínez, la membre de l'Associació de Professors de Francès de Catalunya, Layla Selim, i el gerent de Manresana d'Equipaments Escènics, Jordi Basomba Gonzalvo. 


La Francophonie a Manresa és un esdeveniment organitzat per l’Associació de Professors de Francès de Catalunya amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i l’Ambaixada de França.



(*) Peu de foto: Imatge posterior a la roda de premsa de presentació de la 25a Francophonie mostrant el cartell de l'espectacle 'Une vie d'amour'

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen
  • imagen