L'Ajuntament rebrà aquest dimecres les 10 cooperatives escolars de Manresa del curs 2023-24

L’acte, que  se celebrarà al Saló de Sessions a partir de les 9 del matí, forma part del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), adreçat a fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària.

 

imagen

Prop de dos-cents alumnes de 5è i 6è de primària de les cooperatives escolars de Manresa (L’Espill, Institut Escola Manresa, Bages, La Salle i Puigberenguer) seran rebuts aquest pròxim dimecres, 20 de març, a partir de les 9 del matí,  al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, per l’alcalde de la ciutat, Marc Aloy Guàrdia; i el  regidor d’Ocupació, Emprenedoria i Acció Comunitària, Lluís Vidal Sixto.

Durant l’acte es farà entrega a les 10 cooperatives participants durant aquest curs en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) del CIF, document necessari per a totes les empreses i que les constitueix legalment com a cooperatives. Un cop fet aquest tràmit administratiu, les cooperatives escolars ja podran començar a elaborar els productes que finalment vendran al Mercat durant el mes de maig.

En el programa CuEmE, durant aquest curs, participen un total de 243 alumnes que han creat les 10 cooperatives següents:

Escola l’Espill (26 alumes)

- 52 Mans (5è de primària)

 Institut Escola Manresa (77 alumnes)

- IEGUE (5è A)

- Som Futur (5è B)

- C Súper (5è C)

Escola Bages (54 alumnes)

- Kaicoop (6è A)

- Coopescola (6è B)

Escola La Salle Manresa (26 alumnes)

- Quina Sallenada! (5è)

Escola Puigberenguer ( 60 alumnes)

-  Petjades (5è A)

- Happiness (5è B)

- Imaginaris (5è C)

 

Cultura Emprenedora a l’Escola

El programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat.

En el cas de les escoles de Manresa, el projecte inclou la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes, i la venda dels productes elaborats. El 10% dels beneficis obtinguts es destinarà a una entitat sense ànim de lucre o a una ONG i la resta servirà per a fer una activitat conjunta amb els alumnes a l’aula.

Des de l’Ajuntament de Manresa es coordina el projecte al territori i s’ofereixen diferents tallers a l’aula per a donar suport a les cooperatives en el seu procés de creació. Aquest any s’ha realitzat un taller sobre els valors cooperatius (realitzat per la tècnica d’Economia Social i Solidària); un taller sobre com dissenyar un logotip (a càrrec de l’Escola d’Art) i un taller sobre  la constitució legal i sol·licitud del CIF (a càrrec de tècnics de ProManresa).

 

(*) Peu de foto: El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) culminarà el mes de maig amb la venda al mercat de producte elaborats per l’alumnat

Documents relacionats

  • imagen