440 alumnes de primària de Manresa tanquen la desena edició del programa 'Pamboli' amb una gimcana d'alimentació

El programa "Pamboli" està impulsat per l’Ajuntament de Manresa i s’ha desenvolupat durant aquest curs a les escoles públiques i concertades amb l’objectiu ensenyar hàbits d’alimentació saludable als alumnes.

imagen

La desena edició del programa d’alimentació "Pamboli" adreçat a alumnes de primària de les escoles públiques i concertades de Manresa ha finalitzat avui el curs 2013-2014 amb la celebració d’una gimcana amb diferents proves d’activitat física i d’alimentació que s’han desenvolupar aquest matí al pati del Casino. 

La gimcana -que també es va fer ahir dijous- ha tingut la participació de 440 alumnes de deu centres escolars de la ciutat i s’ha configurat com una activitat lúdica, participativa i no competitiva en la qual els alumnes s’han organitzat en grups i han de passar de taula en taula on hi havia preparades les diferemts proves. A mig matí els estudiants han pogut gaudir d’un petit esmorzar. 

Durant el transcurs de la gimcana, la regidora de Serveis Socials, Acollida, Cooperació i Sanitat de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, ha valorat “la importància d’un programa que fa deu anys que es porta a terme i continua sent molt útil per la necessitat de donar les pautes adequades per a una alimentació equilibrada”. La regidora ha alertat també de continuar incidint en la pràctica esportiva i “evitar el sendentarisme i el creixement de l’obesitat derivada d’un ús excessiu de les noves tecnologies”.

Ensenyar hàbits d’alimentació saludables 

El programa "Pamboli", que està impulsat per l’Ajuntament de Manresa, té l’objectiu principal d’ensenyar hàbits d’alimentació saludable als alumnes perquè puguin portar a terme una alimentació suficient, equilibrada i satisfactòria. Per aquest motiu s’han preparat diverses accions que s’organitzen des de 4art de Primària fins a 2on d’ESO s’imparteixen successivament a l’alumnat. 

Durant el cinquè curs els alumnes han participa en un “taller d’esmorzar saludable” per conèixer la importància de menjar sa i equilibrat en el primer àpat del dia. El taller, que està pensat perquè els alumnes hi participin activament i aprenguin a preparar-se ells aquest àpat, va a càrrec d’una dietista-nutricionista i consta d’una part conceptual que ensenya la piràmide d’alimentació, la classificació dels aliments, les seves propietats i els beneficis d’una dieta saludable, i d’una part activa on els estudiants són convidats a un refrigeri que ells mateixos es preparen. 

Així mateix en el sisè curs, seguint la línia del curs anterior, el programa “Pamboli” ofereix als alumnes el taller: “El berenar me’l trio jo” amb l’objectiu de què els alumnes coneguin la importància de l’hàbit de berenar correctament cada dia. Es donen idees i pautes per poder preparar aquest àpat de forma sana i saludable, tenint en compte si fan o no activitat física sortint de l’escola, i després es convida a provar un refrigeri que és un batut de fruita del temps, llet i xocolata en pols. 

Documents relacionats

  • imagen