Manresa esdevé seu oficial del Dia Mundial de l'Activitat Física

Coincidint amb el títol de Ciutat Europea de l’Esport, Manresa s’ha sumat a aquesta campanya amb tot un seguit d’activitats i reptes per promoure l’activitat física i reduir el sedentarisme. La ciutat és, juntament Girona, Tarragona, Terres de l’Ebre i Lleida-Alt Pirineu, una de les seus catalanes que el 5 d’abril celebrarà aquest dia, que enguany té per lema “Mou-te i viu feliç”.

imagen

Manresa es convertirà el dia 5 d’abril en una de les seus catalanes del Dia Mundial de l’Activitat Física, una campanya pensada per promoure l’activitat física i combatre el sedentarisme. Entre les activitats previstes hi ha caminades i sessions d’exercicis cardiovasculars i estiraments. Els joves podran sumar-se al repte de realitzar 200.000 passes en 24 dies a través de l’App Fittoken Move.

El dia 5 d’abril començarà amb una caminada de 7 quilòmetres amb sortida i arribada al Centre Esportiu Municipal Ateneu les Bases a la qual participaran els integrants del programa ‘Pas a Pas fent salut. Caminades marxa nòrdica’ de l’Ajuntament de Manresa i caminadors dels grups de caminades del CAP Sagrada Família. A les 11.30 h, en aquest mateix espai municipal, es farà una macrosessió de Body Combat, una activitat cardiovascular inspirada en les arts marcials que combina coreografia i música, i en la qual participaran els alumnes de 4t d’ESO de l'Institut Lacetània, que van participar en el FITJOVE, un programa de promoció de l’exercici físic a l’adolescència que té com a objectiu ocupar el temps de lleure de forma saludable i divertida. A les 12.15 h, s’hi farà una altra macrosessió, en aquest cas de Body Balance, un programa d’exercicis de respiració controlada, concentració i estiraments amb música, que unirà els integrants de marxa nòrdica i els estudiants.

La jornada acabarà a les 12.45 h amb parlaments institucionals i amb la participació de Meritxell Solers Delgado, atleta del Club Atlètic de Manresa classificada per a les Olimpíades de París 2024.

200.000 passes en 24 dies

La celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, però, s’allargarà tot el mes d’abril amb una activitat pensada per als joves a qui es planteja el repte de fer 200.000 passes des del 6 fins al 30 d’abril. Les passes es comptabilitzaran a través de l’App Fittoken Move i les persones que assoleixin el repte entraran en el sorteig de 3 entrades dobles per veure el BAXI Manresa, 5 entrades per participar en l’Escape Room al carrer del Balç i de marxandatge del Dia Mundial de l’Activitat Física. A més a més, els estudiants podran obtenir punts extres a la nota d’Educació Física.


(*) Peu de foto: La jornada començarà amb una caminada de marxa nòrdica de 7 quilòmetres.

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen
  • imagen