Dilluns comencen els treballs del camí de vianants entre el Pont Vell i l'accés a la Renfe

L’actuació té un termini previst de quatre mesos i un pressupost de 291.291,78 euros (IVA inclòs). El seu objectiu és la millora de la seguretat de les persones ja que és un punt important d’arribada del Camí Ignasià i dels usuaris de transport ferroviari de Rodalies.

L’Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona han anunciat que el proper dilluns comencen els treballs al camí de vianants a la carretera C-1411-b entre el Pont Vell i l’accés a l’estació de Rodalies – Renfe, una actuació que consisteix en la construcció d’una passera de vianants en voladís amb estructura metàl·lica que permetrà habilitar un itinerari que connectarà el Pont Vell amb el vial d’accés al barri de la Guia.

Dins d’aquestes obres, que tenen un pressupost de 291.291,78 euros (IVA inclòs) i un termini previst de 4 mesos, es realitzaran també els treballs de millora de l’itinerari de vianants en el vial d’accés al barri de la Guia i els treballs de millora a l’entorn de la Creu de la Guia.

L’actuació suposa una millora de la connectivitat de la ciutat amb el Camí Ignasià i forma part de les actuacions que tenen per o bjectiu millorar els itineraris i infraestructures de la ciutat de cara al projecte Manresa 2022, una data en la qual es commemoraran els 500 anys de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

El Pont Vell sobre el riu Cardener, a Manresa, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN), s'utilitza per connectar el centre de la ciutat amb el barri de la Guia i l'estació de Renfe. El pont enllaça amb la carretera, en una tram encaixonat entre el mur del marge esquerre i l'ampit del marge dret del riu. En aquest projecte s'ha tingut present la necessitat de mantenir els valors paisatgístics de l'entorn del pont.

Regulació en pas alternatiu amb semàfors

Amb motiu d’aquests treballs el trànsit de vehicles, en el tram d’afectació de les obres, es regularà en pas alternatiu amb semàfors. Es tallarà al pas de vianants l’acc&eacu te;s al Pont Vell des de la ctra. C-1411b de manera que es mantindrà l’accés (turístic) al Pont Vell des del Camí de la Vall del Paradís, els vianants que vulguin accedir al Barri de la Guia ho podran fer a través de l’estació de Rodalies – Renfe.