El micromusical 'La nostra veritat' centrarà el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia a Manresa

L’obra, de la productora WeColorMusic, tracta sobre el procés de trànsit d’un jove de 17 anys i té per objectiu generar consciència sobre la transfòbia. El musical es podrà veure durant l’acte institucional que es farà a l’auditori de la Plana de l’Om.

imagen

Manresa acollirà el divendres 17 de maig a les 6 de la tarda l’acte institucional del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, una jornada de conscienciació sobre els abusos i discriminació que pateixen les persones del col·lectiu LGTBI. L’acte, que es farà a l’auditori de la Plana de l’Om, comptarà amb el micromusical “La nostra veritat”, una producció de WeColorMusic, que explica el procés de trànsit d’un jove de 17 anys.

“La nostra veritat” és una història de 30 minuts basada en el musical de gran format ALAN, que té com a punt de partida la història real d’Alan Montoliu, un jove de Rubí que es va suïcidar el desembre del 2015, quan només tenia 17 anys, a causa del bullying que patia durant la seva transició de gènere. Des de llavors, l’Alan s’ha convertit en un símbol de la lluita contra l’assetjament escolar i la transfòbia. “La nostra veritat”, escrita i dirigida per Mar Puig i sota la direcció musical i composició de Mateu Peramiquel, explora la discriminació que encara avui dia pateixen moltes persones trans pel sol fet de mostrar-se tal com són i reivindiquen la feina que encara queda per fer en aquest sentit.

L’acte institucional comptarà amb els parlaments de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i de la regidora de Feminismes i LGTBI, Isabel Sánchez Pulido, i, posteriorment, es podrà veure el musical. L’entrada és gratuïta i lliure i hi haurà servei de canguratge a disposició de les persones assistents. Per inscriure’s a aquest servei, caldrà trucar al Servei d’Atenció Integral LGTBI al telèfon 93 875 23 10 abans del 14 de maig.

Trobada de famílies i espais per a joves LGTBI

Manresa acollirà el diumenge 12 de maig la Trobada de famílies LGTBI de Catalunya al Parc de l’Agulla, una iniciativa per reivindicar la diversitat familiar coincidint amb la celebració el dia 15 de maig del Dia Internacional de les Famílies. La trobada és organitzada per aquest col·lectiu  i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa.

D’altra banda, l’Oficina Jove Joan Amades continuarà amb les trobades mensuals Espai Iris. Pel 31 de maig s’ha programat el Taller Drag Queer que anirà a càrrec de l’actor manresà Blau Piqué i que té per objectiu explorar noves formes de jugar amb el gènere i expressar-se. Durant la sessió s’explicarà què és el Drag i es parlarà d’història i de referents pròxims. Posteriorment, es duran a terme dinàmiques teatrals. Les persones que hi vulguin participar caldrà que portin roba i maquillatge. El taller es farà de les 17.30 a 20.30 hores. També s’han programat les dues següents sessions de l’Espai Iris: la del mes de juny, que es farà el dia 13 i tractarà sobre sexualitat per a joves LGTBI, i la del mes de juliol, que serà un espai de socialització i es durà a terme el dia 5.


(*) Peu de foto: "La nostra veritat", una producció de WeColorMusic, que es podrà veure a l'auditori de la Plana de l'Om.

Documents relacionats

  • imagen