Manresa participa a les Franqueses del Vallès en la cloenda del cicle de passejades per a la gent gran

Una trentena de manresans i manresanes han participat en la cloenda del cicle de passejades per a la gent gran, que ha aplegat en tres jornades un miler de persones de 84 municipis de la província de Barcelona. La trobada ha servit que estrènyer lligams entre Manresa, com a Ciutat Europea de l’Esport 2024, i les Franqueses del Vallès, com a Vila Europea de l’Esport, 2024. 

 

imagen

Una trentena de manresans i manresanes han participat aquesta setmana en la cloenda del cicle de passejades del curs 2023-24 que organitza la Diputació de Barcelona, i que enguany s’ha celebrat al municipi de les Franqueses del Vallès. L’acte de cloenda ha aplegat, repartits en tres jornades, un miler de caminadors i caminadores dels 84 municipis de la província que conformen el cicle de passejades. Amb aquest acte es posa punt final a una temporada, durant el qual la delegació manresana ha compartit grup d’intercanvi amb els municipis de l'Hospitalet de Llobregat, Gelida i Vallromanes.

La celebració de cloenda ha consistit en una caminada de 8,5 quilòmetres a través dels entorns naturals amb un recorregut que els ha portat per diversos parcs del municipi vallesà com el del Lledoner, el de la Verneda i el Falgar. La jornada ha inclòs exercicis d’estiraments, activitats de música i moviment i l'acte protocol·lari de lliurament de diplomes als participants.

La participació manresana ha estat un fet especialment significatiu perquè ha permès estrènyer lligams amb les Franqueses del Vallès, que enguany comparteix el títol de Vila Europea de l'Esport, per poblacions fins a 20.000 habitants, juntament amb Manresa que és Ciutat Europea de l'Esport, títol reservat per poblacions de més de 20.000 habitants.

 

La delegació de Manresa ha estat encapçalada pel regidor d’Esports i Salut, Anjo Valentí Moll, que estat rebut per l'alcalde de les Franqueses del Vallès, Juan Antonio Corchado Ponce, i pel regidor d'Esports de la població, Carlos Munzón Cruz, per compartir experiències i projectes en el marc d’aquesta capitalitat, així com per valorar possibles actes conjunts amb l’objectiu de continuar promocionant l’esport com a eina integral.

 

Promoure l’activitat física i l’exercici entre les persones grans

El cicle de passejades per a la gent gran és un projecte promogut per la Diputació de Barcelona gràcies a la complicitat d’una vuitantena de municipis de la província, que organitzen els grups participants. El projecte va néixer l’any 2001 amb la voluntat de promoure l’intercanvi entre diferents municipis oferint la possibilitat a les persones grans de conèixer diferents entorns geogràfics i de viure la natura d’una manera adaptada a les seves possibilitats, amb uns recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya i distàncies d’entre 8 i 10 quilòmetres.

En essència, l’objectiu principal és promoure i dinamitzar l’activitat física i l’exercici entre les persones grans com a eina per millorar la salut i afavorir les relacions interpersonals, a més de donar a conèixer el territori de la província.

 

(*) Peu de foto: Manresa va participar a la cloenda del Cicle de passejades per a la gent gran celebrada a Les Franqueses del Vallès  

Documents relacionats

  • imagen