ProManresa apropa els seus serveis a la Font dels Capellans amb un nou punt d'atenció

Ofereix assessorament a persones en situació d’atur o per millorar la situació laboral i es contractaran joves del barri en situació d’atur per fer tasques de manteniment. La data per sol·licitar formar part de la brigada de manteniment s'ha ampliat al dilluns 27 de maig.

imagen

ProManresa, el servei de desenvolupament local de l’Ajuntament de Manresa té un nou punt d’atenció al barri de la Font dels Capellans. Des d’aquest punt, s’ofereix una sèries de serveis a les persones del barri que es troben en situació d’atur o que volen millorar la seva situació laboral.

El servei s’ha posat en marxa aquesta setmana i obrirà cada dimarts de 10 a 13 hores al local de l’Associació de Veïns la Font dels Capellans, situat a l’octogonal 14, local 75. A l’antena dues tècniques especialitzades de ProManresa oferiran de manera propera els serveis d’atenció i orientació a aquelles persones que estan en cerca de feina. També es podran conèixer ofertes de feina i s’orientarà les persones usuàries en fer els primers passos per treballar un itinerari d’orientació i suport en el mercat de treball. El punt d’atenció també servirà perquè el barri conegui els programes específics, formacions i tallers que ofereix ProManresa.

Aquest nou punt anirà acompanyat de la contractació de diverses persones per una brigada de barri que farà tasques de manteniment. Les persones interessades que hi vulguin optar han de residir al barri de la Font dels Capellans, tenir entre 18 i 29 anys i trobar-se en situació d’atur. El termini per a les sol·licituds finalitzarà el 27 de maig, deu dies després de les previsions inicials. El projecte ja s’ha portat a terme als barris del Xup i la Balconada on la brigada va fer tasques de manteniment, pintura, arranjaments i reparacions. L’objectiu és que durant sis mesos les persones que formen part de la brigada adquireixin coneixements al mateix temps que tenen un contracte de treball i porten a terme accions de millora i rehabilitació al barri supervisades per un monitor. Està previst que les contractacions s’iniciïn a finals de maig. El projecte es porta a terme de manera coordinada amb l’Associació de Veïns i Veïnes i amb el personal tècnic del Pla de Desenvolupament Comunitari. Està subvencionat per la Diputació de Barcelona.


Les sol·licituds es poden fer fins al 27 de maig a través del correu electrònic protreball@ajmanresa.cat, presencialment a les oficines de treball de ProManresa (plaça Cots 5-7) i també a lAntena del mateix barri de la Font dels Capellans estrenada aquesta setmana.

Les antenes al barris, la proximitat de ProManresa

ProManresa compta amb dues antenes més als barris de La Balconada i el Xup per oferir els serveis d’atenció i orientació de forma inicial i pròxima. Consolidar el desplegament d’antenes forma part del Pla d’Actuació Municipal (PAM) en el marc del reforç de les polítiques públiques que facilitin l’accés de la ciutadania al mercat laboral. Durant aquest període s’han atès a un centenar de persones i s’han realitzat dos projectes de brigades de manteniment contractant a vuit persones per portar-les a terme. El projecte d’antenes, iniciat a finals de 2021, compta amb el suport de les associacions de veïns i veïnes dels barris participants, que cedeixen els seus locals, de la Regidoria d’Acció Comunitària i amb el personal tècnic del Pla de Desenvolupament Comunitari per la seva coordinació.

La relació d’antenes de ProManresa és la següent:

  • Antena El Xup: Dimecres quinzenalment de 10 a 13 hores al local de l’Associació de Veïns, carrer Pare Ignasi Puig, 26 – 30. 
  • Antena La Balconada: Dimarts de 10 a 13 hores al local de l’Associació de Veïns, plaça Oleguer Miró, 23.

  • Antena La Font dels Capellans: Dimarts de 10 a 13 hores al local de l’Associació de Veïns, a l’octogonal 14, local 75.

Documents relacionats

  • imagen