L'Ajuntament de Manresa presenta l'Informe Social 2014 sobre la inclusió i la realitat social de la ciutat

La presentació del document es farà aquest dimecres en una jornada matinal a la sala d’actes de la Fundació Universitària de Manresa (FUB) i va adreçat a professionals del sector públic i tercer sector, entitats de la ciutat i ciutadania en general.

Aquest dimecres 25 de març se celebra una jornada matinal sobre la inclusió social a M anresa. La sessió tindrà lloc a la sala d’actes de la Fundació Universitària de Manresa (FUB) i va adreçada a professionals del sector públic i tercer sector, entitats de la ciutat i ciutadania en general.

L’acte, que tindrà lloc de 9 a 14 h, té l’objectiu de presentar l’Informe Social 2014, que és un document d’anàlisi i descripció dels aspectes més significatius de la realitat social a la ciutat, amb l’objectiu d’ajudar a entendre-la i millorar-la.

L’Informe Social 2014 aborda la realitat social de Manresa des dels diferents àmbits de la persona. Durant la jornada s’oferiran eines de reflexió sobre la inclusió social i es mostraran experiències d’innovació social davant dels reptes actuals.

Seguint el lema de la Jornada de serveis socials municipals de l’any passat: “Necessitats de molts, resposta de tothom”, s’oferirà un espai de coneixement per reflexionar i debatre amb la ciutadania la situació actual, les accions que cal dur a terme i els objectius de futur, amb la única finalitat d’aconseguir crear una ciutat més justa, equitativa, amb més oportunitats, i amb més i millor benestar.

Aquelles persones que vulguin inscriure’s a la jornada ho poden fer a través del telèfon 93 875 25 07 o del correu electrònic info@manresainclusio.cat

Programa de la Jornada

9.00 h. Acreditació i entrega de documentació.

9.15 h. Presentació de la jornada a càrrec de Valentí Junyent, alcalde de Manresa.

9.45 h. Presentació de l’Informe Social 2014. A càrrec de Mercè Rosich, regi dora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació; Montserrat Mestres, cap de servei de Serveis Socials, Sanitat i Programes; i Ramón Culleré, tècnic del Servei de Gerència.

10.45 h. Pausa-cafè.

11.15 h. Conferència: “Cap a models sostenibles i escalables d’acció social. Eines per la innovació social” a càrrec de Miquel de Paladella, director d’UpSocial.

12.45 h. Experiències d’inclusió social del tercer sector a Manresa. A càrrec d’entitats que formen la Xarxa d’Inclusió Social de Manresa:

• Cosidor EMMA YE BE TUM - Fundació Rosa Oriol
• Entre Tothom - Fundació Apip-Acam.
• Joves Nucli Antic - Creu Roja Manresa
• Activa’t a l’hort - Caritas Manresa
• Projecte Mosaic - Fundació Germà Tomàs Canet

Modera l’Oficina Tècnica d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Manresa.

13.45 h. Cloenda a càrrec de Mercè Rosich, regidora de Serveis socials, Acollida i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa.