CANVI D'HORA: Arribada a Manresa d'un ramat de cavalls i rucs en transhumància

Aquest divendres 17 de maig arribarà un ramat de cavalls i rucs en transhumància a Manresa, on s’hi estarà tota la tarda i també hi farà nit. L’endemà dissabte al matí, el ramat sortirà camí del Berguedà passant pel barri del Xup, en direcció Sant Joan de Vilatorrada, seguint la riera de Rajadell.

 

Es tracta d'una iniciativa de la Fundació Miranda, dedicada a la difusió del coneixement, la comprensió i el respecte pels cavalls, les persones i la natura, que aprofita el camí que promou l’Associació Camí Ramader de Marina, que busca preservar, potenciar i promoure la ruta transhumant que ha permès el moviment de ramats entre el Pirineu oriental i el litoral al Penedès i al Garraf.

 

L'Ajuntament de Manresa s’adherirà properament a l’Associació Camí Ramader de Marina, que es veu com una oportunitat de sensibilització ciutadana i per despertar vocacions, motiu pel qual està col·laborant en la transhumància d’enguany.

 

El ramat pasturarà i farà nit a Can Poc Oli (antiga discoteca Pont Aeri), on l’Ajuntament de Manresa està duent a terme un projecte de renaturalització que, precisament, inclou la pastura de ramats a les zones que s’estan recuperant.

Dia:17/05/2024
Hora: 15.30 hores
Lloc: Can Poc Oli (antiga discoteca Pont Aeri)
Intervenen:

-Pol Huguet Estrada, regidor d'Acció Climàtica

-Representant de la Fundació Miranda