Neix la Marxa del Pelegrí, una caminada per impulsar l'últim tram del Camí Ignasià

Tindrà lloc el proper 19 d’abril i farà un recorregut de 24 quilòmetres entre Montserrat i Manresa. La caminada permetrà conèixer els paisatges i els espais patrimonials relacionats amb el pelegrí Sant Ignasi de Loiola.

imagen

El proper dia 19 d’abril se celebrarà la 1a Marxa del Pelegrí, una caminada entre Montserrat i Manresa que neix amb voluntat d’impulsar l’últim tram del Camí Ignasià. Aquesta és una de les iniciatives que s’emmarquen dins el projecte Manresa 2022, que commemorarà els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa, que avui ha presentat la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós.

La caminada compta amb el suport dels ajuntaments de Manresa, Monistrol de Montserrat, Marganell, Castellgalí i Castellbell i el Vilar, el Patronat dela Muntanya de Montserrat, el Monestir de Montserrat, el Centre Excursionista dela Comarcadel Bages (CECB) i altres entitats i empreses del territori. Precisament, l’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia; i l’alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, han acompanyat la regidora en la presentació d’aquesta tarda a l'Ajuntament de Manresa. Posteriorment, tots tres han presentat la caminada a l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent.

Aquesta nova iniciativa té l’objectiu de seguir la petjada del pelegrí Sant Ignasi que el 25 de març de 1522 baixava de Montserrat en el seu pelegrinatge des del País Basc cap a Jerusalem, i arribà a Manresa, on durant la seva estada d’onze mesos, va viure una profunda transformació espiritual que el va portar a redactar els Exercicis Espirituals i, posteriorment, a fundar la Companyiade Jesús.

Amb la primera Marxa del Pelegrí és pretén reviure l’experiència de Sant Ignasi i gaudir dels paisatges que van captivar-lo. La caminada per­met també experimentar l’acollida que va rebre a l’antic Hospital de Santa Llúcia (avui Capella del Rapte i Museu Comarcal) i redescobrir la ciutat que va inspirar aquest personatge de relleu mundial.

Així mateix serà també una bona oportunitat per donar a conèixer espais patrimonials relacionats amb Sant Ignasi tant a Castellgalí (casa dels Amigant) com a Castellbell i el Vilar (Font dels Miracles, que es troba a prop del Camí). L’Ajuntament de Castellgalí contribueix també amb la cessió del serveis del CasalCultural i per facilitar que els caminaires puguin passar per l’antic Camí Romà evitant la C-55.

Caminada popular no competitiva

La Marxadel Pelegrí és una caminada popular no competitiva oberta inicialment en aquesta primera edició a 300 participants, que hauran d'estar correctament inscrits. La prova té una distància de 24 quilòmetres amb un desnivell positiu de489 metres. La sortida serà a les 8 del matí a Montserrat. Els que ho vulguin podran arribar en bus a Montserrat,  la sortida serà les 7.15 h. des de l’Estació d’Autobusos de Manresa. L’arribada de la caminada està prevista fins a les 3 de la tarda al Museu Comarcal de Manresa. 

Inscripcions, preus i avituallaments

Les inscripcions anticipades es poden fer fins al dijous 16 d’abril a través d’Internet a l’adreça www.manresa2022.cat (inscripció, pagament i informació); o presencialment a l’Oficina de Turisme de Manresa (Pl. Major 10) · 93 878 40 90 o bé al Centre Excursionista del Bages (C/ Urgell 16) · 93 872 29 12.

Els preus de les inscripcions anticipades és de 6 euros (9 euros amb servei d’autobús) . Si la inscripció és el mateix dia: el preu serà 10 euros  (15 euros amb servei d’autobús). Les persones nascudes des del 2010 i anys posteriors caldrà que també facin la inscripció, si bé aquesta serà gratuïta.

La caminada inclou quatre avituallaments al llarg del recorregut més a la sortida i a l’arribada. Hi haurà una botifarrada a l’avituallament de Sant Cristòfol de Castellbell, assegurança, un carnet del pelegrí i obsequis per als participants.  Hi haurà també un servei de massatges a l’arribada amb el suport dela FUB.

Concurs d’Instagram i altres serveis

La 1a Marxa del Pelegrí inclou un concurs d’Instagram amb quatre premis consistents  en lots de productes valorats en més de 100 euros (ulleres, bambes i packs de cremes). La caminada preveu la col·laboració d’empreses col·laboradores (Fundació Alícia, Joviat, Mebaline, Supermercats Llobet, Forn de Cabrianes, Aneto i Cerveses Guineu), algunes de les quals oferiran productes elaborats especialment per la caminada.

Documents relacionats

  • imagen