L'alcalde fa una crida a treballar junts per valorar de forma adequada la professionalitat de la Policia Local de Manresa

Durant la festa patronímica, que s’ha celebrat avui al Palau Firal de Manresa, s'han lliurat els reconeixements als agents del cos i d’altres persones que han col·laborat amb la Policia Local. També s’ha fet un record emotiu pel segon aniversari de la mort de l’agent Edouard Guilllem Trapero.

imagen

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha fet una crida a “treballar junts per valorar de forma adequada la professionalitat i l’esperit de servei de la Policia Local de Manresa” i ha explicat que “en un context de qüestionament general de la gestió pública, de menys recursos i una societat més empobrida, cal fer un esforç entre tots per comunicar correctament i donar un missatge complet a la ciutadania del treball conjunt que desenvolupen els cossos de seguretat i els servidors públics”. 

Junyent ha manifestat que la feina de la Policia Local és “complexa” i per tant cal rebutjar “les valoracions tergiversades” que fan alguns sobre algunes actuacions policials, “unes interpretacions que no són correctes i responen més a actituds partidistes”. 

L'alcalde ha fet aquestes consideracions durant la seva intervenció en un acte que engunay ha tingut lloc a la sala d’acte Palau Firal de Manresa que era plena de gom a gom, i amb l’assistència de comandaments de tots els cossos de seguretat amb presència al territori i de la Policia Local. 

L’acte ha comptat també amb la presència de la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez; el regidor d’Hisenda i Governació, Josep Maria Sala; el cap de la Policia Local de Manresa, Jordi Mora; i Núria Vázquez Chimeno, autora del llibre “BCN Confidencial” i que es va documentar del treball policial acompanyant a patrulles de la Policia Local de Manresa. 

Per la seva part, la regidora Olga Sánchez havia felicitat la Policia Local per la feina feta i havia destacat “l’entrega, el compromís i la voluntat del servei” dels agents del cos. La regidora de Seguretat Ciutadana ha encoratjat “a treballar pel bé comú i mirar endavant sense complexos, amb prudència però també amb fermesa”

En el mateix sentit, s’ha expressat el cap de la Policia Local, Jordi Mora, abans de passar al lliurament dels reconeixements als agents de la Policia Local i altres persones que han treballat de forma destacada i que han facilitat el treball al servei del ciutadà durant el darrer any. El lliurament de diplomes ha estat seguida amb aplaudiments de celebració dels agents presents a la sala quan es nomenava un dels seus companys. 

Un dels moments més emotius de l’acte ha estat enmig de la intervenció de l’alcalde, quan aquest ha demanat als assistents un aplaudiment per a l’agent Eduard Guillem Trapero, del qual avui es complien justament dos anys de la seva mort en acte de servei. 

Vídeo de la tasca de la Policia Local de Manresa 

L’acte al Palau Firal s’ha iniciat amb un vídeo de 15 minuts, elaborat pel periodista manresà Sergi Vázquez, en el qual es pot comprovar el treball diari de la Policia Local de Manresa i on es barregen fragments de la feina quotidiana amb opinions dels agents sobre les seves il·lusions i neguits.
 
Abans de l’acte al Palau Firal, la festa de la Policia Local s’havia iniciat al matí a l’edifici de la Florinda on ha tingut lloc una ofrena floral davant la placa record de l’agent Edouard Guillem Trapero, que va morir en acte de servei el dia 23 de maig de 2012. Posteriorment, a l’exterior del Palau Firal, s’ha fet la formació de tota la plantilla i presentació del parc mòbil i on també s’ha fet un minut de silenci en record de l’agent desaparegut.

Documents relacionats

  • imagen