El Rotary Club Manresa Centre i la Mútua General de Catalunya donen 30 desfibril·ladors a l’Ajuntament de Manresa

Els cinc primers aparells s’han lliurat aquest matí i la resta s’entregaran al consistori al llarg del 2015, en una iniciativa que té com a objectiu ampliar el nombre de DEA instal·lats a la ciutat.

imagen

El Rotary Club Manresa Centre i la Mútua General de Catalunya (MGC) han signat avui la donació de 30 desfibril·ladors externs automàtics (D EA) a l’Ajuntament de Manresa en una iniciativa conjunta que té com a objectiu ampliar el nombre de DEA instal·lats actualment a la ciutat, d’acord amb la planificació establerta pels serveis tècnics municipals.

L’acte formal de lliurament dels cinc primers aparells, que s’instal·laran en quatre vehicles de la Policia Local i en el de Protecció Civil, s’ha fet aquest matí després que la regidora de Sanitat, Mercè Rosich; el president del Rotary Club Manresa Centre, Joan Carles Palacios; i el director general de la Mútua General de Catalunya, Daniel Redondo, han signat el contracte de donació. També els ha acompanyat la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez. Posteriorment, un cop signat el document, s’ha lliurat al cap de la Policia Local de Manresa, Jordi Mora, el primer desfibril·lador que durà un dels vehicles del cos policial.

Mercè Rosich ha manifestat el seu agraïment a Rotary i la Mútua General de Catalunya per aquesta donació que “contribuirà a l’atenció a totes aquelles persones que ho necessitin i a salvar vides”. La regidora de Sanitat ha dit que aquests 30 aparells se sumaran als 68 que ja hi ha a la ciutat i ha afegit que “ara, com a Ajuntament, tenim el repte de formar a la ciutadania, a través d’un programa de sensibilització, perquè sàpiguen com s’han d’utilitzar correctament aquests desfibril·ladors”.

Joan Carles Palacios ha dit que “pel nostre Club és un orgull poder aportar conjuntament amb la Mútua General de Catalunya aquesta dotació de desfibril·ladors que ajudaran Manresa a ser una ciutat cardio-protegida, una iniciativa que s’emmarca dins els projectes amb els que treballa la nostra entitat per construir una ciutat millor”.

Al seu torn, Daniel Redondo ha recordat “la vinculació antiga de la Mútua per capitanejar projectes a Catalunya amb la cessió de desfibril·ladors així com continuar liderant iniciatives d’implicació amb la nostra societat de manera solidària”. El director general de la Mútua General de Catalunya ha afegit que la seva entitat, entre d’altres propostes, també contribueix amb la cessió dels seus espais per activitats i col·lectius diversos “amb l’objectiu d’ajudar a la dinamització de la vida social”.

Instal·lació, senyalització i formació per al seu ús

Segons l’acord signat avui, a banda dels 5 aparells que s’instal·laran als vehicles de Policia i Protecció Civil, els 25 DEA restants s ’aniran entregant a l’Ajuntament al llarg del 2015. A més a més, el Rotary Club Manresa Centre finançarà també la formació dels membres del cos de la Policia Local en relació a l’ús dels desfibril·ladors.

L’Ajuntament de Manresa, per la seva part, assumirà la instal·lació dels equips i la retolació de la seva ubicació, així com el manteniment dels DEA. El consistori, que ja havia elaborat un mapa que localitzava els 68 DEA existents a la ciutat, tant públics com privats, també es compromet a completar aquest inventari, amb la finalitat d’assolir una màxima cobertura territorial i facilitar la difusió de la seva existència a la ciutadania; i a formular una proposta de mapa que inclogui la ubicació dels nous DEA i dels ja existents.

Els DEA són l’eina idònia p er donar assistència immediata abans de l'arribada dels serveis d'emergència. En casos de pèrdua de coneixement per mort sobtada cardíaca a la via pública els 10 primers minuts són vitals, i amb un desfibril·lador les possibilitats de supervivència passen del 2% al 20%.

Documents relacionats

  • imagen