“La ciutadania en la governança de les ciutats del segle XXI”, nova conferència dins el cicle Ignàgora – Fòrum 2022

• L’acte tindrà lloc demà a les 8 del vespre a l’Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM).

Aquest dijous 9 d’abril, a les 8 del vespre, tindrà lloc la conferència “La ciutadania en la governança de les ciutats del segle XXI” a càrrec de Jaume López, professor del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. L’acte se celebrarà a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa i forma part del cicle Ignàgora – Fòrum Manresa 2022, que té per objectiu del tema aprofundir sobre com els valors ignasians poden contribuir al lideratge i a la governança de les ciutats del futur, concretament de la capital del Bages.

López reflexionarà sobre l'aprofundiment democràtic que reclama la ciutadania i que s'ha de donar a tots els nivells, però és fonamental que comenci pel més proper, el de ciutat o municipi. Durant l’acte, el conferenciant defensarà que cal introduir reformes per apoderar la ciutadania i que es faci seu l'espai públic. L'allunyament de la política comença per no sentir com a propi el que és de tots, una tendència que, segons López, es pot revertir amb els canvis necessaris.

El Fòrum Manresa 2022 és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Manresa, la FUB, la Fundació la Cova, la UOC i la UPC, que ha nascut amb la voluntat de créixer i desenvolupar projectes i línies d’actuació des d’ara i fins el 2022, vinculant a entitats ciutadanes i institucions. I així, des del coneixement i els valors trobar i construir propostes a partir del diàleg ciutadà.

La programació de noves conferències incloses dins el cicle és la següent:

Dijous 16 d’abril a les 19.00h

Lideratge i valors en la governança de les ciutats al s. XXI”, a càrrec d’Àngel Castiñeira, director de la Càtedra de Lideratges d’ESADE (URL), professor del Departament de Ciències Socials d’ESA DE i director de l’Observatori de Valors de la Fundació Lluís Carulla.

Lloc: Sala d’Actes de la FUB. Avda. Universitària, 4

Castiñeira dissertarà sobre la manera d’actuar com a ciutat en el futur. Quines responsabilitats i compromisos es voldrà assumir davant del món? Sota quina imatge i valor de marca es voldrà que s’identifiqui en la manera de servir els ciutadans? Els valors no són allò que es fa, sinó allò que s’és. Els valors són inseparables de la idea de projecte. El que defineix avui el lideratge en la governança de les ciutats, va lligat a la capacitat de generar un projecte de vida col·lectiva de qualitat. I aquesta qualitat és inseparable dels valors.

Espai Sant Ignasi

Dijous 28 de maig a les 20h

Com recorda Sant Ignasi la seva Manresa des del 1550”, a càrrec de Carles Marcet, sj. Membre de l’equip sj del Centre d’Espiritualitat de Manresa.
Lloc: Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana (CIEI). Camí de la Cova, s/n.

Marcet farà una relectura pel que fa el Sant com a pelegrí, a la seva autobiografia, de l’any viscut a Manresa i que tant va marcar els seu itinerari posterior.