Comunicat del govern municipal de l'Ajuntament de Manresa després del trencament de la mediació sobre la Sala Ciutat

El govern municipal de l'Ajuntament de Manresa lamenta el trencament de la mediació impulsada pel Col·legi d'Advocats de Manresa per resoldre l'ocupació de la Sala Ciutat que avui ha anunciat unilateralment el col·lectiu que ocupa l'edifici. 

L'equip de govern considera que aquesta era la millor via per aconseguir posar fi a una situació irregular i, per aquesta raó, manté la seva predisposició al diàleg tot i que fins ara no hagi donat els fruits esperats. 

Igualment, reitera el seu oferiment al col·lectiu d'altres espais alternatius per portar a terme les activitats que pretenen desenvolupar a la Sala Ciutat, així com la invitació a poder participar en un futur projecte de cogestió d'un espai municipal juntament amb altres entitats de la ciutat que s'han mostrat interessades en avançar en aquesta direcció. 

Tot i aquesta predisposició al diàleg, el govern municipal es manté ferm en la decisió de portar a terme una actuació prevista des de fa molts anys amb l'objectiu de dinamitzar les Escodines i el Centre Històric, que a més a més té una àmplia acceptació ciutadana -tant dels veïns com del món cultural i associatiu- i tota la legitimitat política, ja que es va ser acordada per unanimitat del Ple municipal. 

Després del trencament de la mediació, el govern de la ciutat segueix considerant que l'ocupació de l'edifici suposa la privatització d'un espai públic que és de tota la ciutat i que un col·lectiu reduït de persones vol continuar fent seu per la força.