El concurs Idees Joves guardona a alumnes de la Joviat i dels instituts Lacetània i Guillem Catà

Una plataforma web d’activitats al Bages, un kit de tasts de vins, un carro elèctric d’hipermercat, un servei de lloguer de gallines, de cangur de mascotes, de reparació d’ordinadors, de millora d’il·luminació a les llars i un taller de cotxes, han estat els projectes premiats en l’edició d’enguany celebrada avui a l’Auditori de la Plana de l’Om.

imagen

La desena edició del programa Idees Joves s’ha tancat aquest matí amb l’acte de lliurament dels vuit premis del concurs d’idees empresarials i pla d’empresa organitzats pel Centre de desenvolupament empresarial (CEDEM) i l’Ajuntament de Manresa i adreçat als alumnes de batxillerat i de cicles formatius. 

En la jornada final del programa s’han lliurat els premis de les diferents categories que consta el concurs i que s’han repartit entre alumnes de l’Escola Joviat, i dels instituts Lacetània i Guillem Catà en una edició que ha comptat amb la participació de 510 alumnes que han presentat 105 projectes.

Desè aniversari Idees Joves

L’acte fet a l’Auditori de la Plana de l’Om, que enguany també ha celebrat el seu desè aniversari, ha començat a les 9.30 del matí amb una projecció sobre els treballs realitzats durant aquests 10 anys d’idees Joves que ha aglutinat la participació de 3.514 alumnes que han aportat un total de 738 idees i projectes.

Posteriorment el periodista de TV3, Francesc Soria, que ha estat el conductor de l’acte, ha donat la benvinguda als assistents i ha presentat el concurs en una sala plena de gom a gom d’estudiants i alumnes. Soria ha introduït els finalistes i després s’ha procedit al lliurament de premis.

El lliurament dels diferents premis ha anat a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós i del Sr. Àngel Noguera, president de la Delegació de la Catalunya Central de l’Associació Internacional de Joves Empresaris de Catalunya.

Els projectes i els premiats

Els guanyadors de l’edició d’enguany han estat, en la categoria de projecte més ben treballat (dotat amb 300 euros) una plataforma web d’activitats al Bages anomenada “Actibages.cat”, de Guillem Vidal i Jordi Ramírez de l’Escola Joviat. En la categoria de projecte més innovador (300 euros) el premi ha estat pel servei de lloguer de gallines “Gallines per a tothom”, de Joan Boixader de l’Escola Joviat.

En la categoria de la millor idea empresarial (dotat de 600 euros) ha guanyat un servei de cangur per a mascotes denominat “Cangurcan”, de Núria Prat de l’Escola Joviat. En aquesta mateixa categoria s’ha donat un accèssit (300 euros) a la idea presentada per Damián Vila, de l’Escola Joviat, que consisteix en un kit de tasts de vins des de casa.

El Premi Idees Joves al millor pla de viabilitat adreçat als cicles formatius de Grau Mitjà (600 euros), ha estat per “Pro mods” un servei d’instal•lació, reparació i modificació d’ordinadors, de Xavier Franquesa i Edgar Mora, de l’Institut Lacetània. En la mateixa categoria s’ha lliurat un accèssit (300 euros) a la idea “M & M”, un carro elèctric d’hipermercat, de Laura Martínez de L’Institut Guillem Catà.

Quan al premi al millor pla de viabilitat però en l'àmbit de batxillerat i cicles formatius de Grau Superior (600 euros), l’ha rebut el taller de cotxes multiserveis “Autorepara’t”, d'Àlex Caballero, Pol Albuixech i Robert Costas de l’Institut Lacetània. En aquest apartat l’accèssit (300 euros) ha estat per un servei de millora de la il·luminació de les llars, de nom “Projected”, presentat pels alumnes Norbert Aymerich, Pablo Ruiz i Marc Barons de l’Institut Lacetània.

Per acabar la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós ha clos l’acte felicitant als alumnes i encoratjant als estudiants assistents a continuar amb aquesta tasca per impulsar l’activitat empresarial mitjançant el treball creatiu i l’emprenedoria.

Un projecte per fomentar la cultura empresarial i emprenedora

El programa idees Joves, impulsat per l’Ajuntament de Manresa i adreçat a alumnes de batxillerat i cicles formatius, té com objectiu principal fomentar l’emprenedoria i la creativitat empresarial entre els estudiants.

 Les escoles que han participat en l’edició d’enguany han realitzat un treball basat en seminaris i tallers on s’analitzen idees empresarials i es potencien actituds positives vers la cultura emprenedora i els valors empresarials.

Els centres educatius participants en aquesta novena edició han estat: Escola Agrària, Escola d’Art, Escola Joviat, La Salle, IES Cal Gravat, IES Guillem Catà, IES Lacetània, IES Lluís de Peguera i IES Pius Font i Quer.

Documents relacionats

  • imagen