Arrenca la 23a Fira de l’Estudiant, un certamen adreçat a més de 3.000 alumnes de secundària de la Catalunya Central

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el director general de Centres Públics del departament d’Ensenyament de la Generalitat, Antoni Llobet, i altres autoritats han fet aquest matí la visita institucional a la Fira que se celebra fins dijous al Museu de la Tècnica.

imagen

La 23a edició de Fira de l’Estudiant ha obert porte s aquest dilluns al Museu de la Tècnica de Manresa amb l’objectiu d’oferir orientació acadèmica a més de 3.000 estudiants de secundària i ho ha fet amb la visita institucional encapçalada per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i el director general de Centres Públics de la Generalitat i regidor d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet.

Els ha acompanyat també el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez; la vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Bages, Adriana Delgado; el president de la Fundació Lacetània, Pere Casals; la consellera comarcal d’Ensenyament del Consell Comarcal del Berguedà, Anna Maria Serra Puigpiquer; i el vicepresident del Consell Comarcal del Solsonès, Josep Maria Casafont.

Des d’avui i fins dijous, la Fira esdevindrà un espai d’informació i d’orientació acadèmica i professional pensat especialment per a l’alumnat de secundària del Bages, Berguedà i Solsonès que han de prendre decisions en relació als seus estudis i al seu futur laboral, així com també per als tutors i les famílies que els han d’ajudar a prendre-les.

Una fira adreçada especialment per l’alumnat de 4t d’ESO

Els continguts de la Fira de l’Estudiant són d’especial interès per l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat, cicles formatius i programes adreçats a alumnes que no superin l’ESO. Així mateix, la visita també és molt adequada per aquell alumnat que vulgui canviar d’estudis i per aquelles persones que vulguin retornar al sistema educatiu des del món laboral.

Durant aquests dies els joves podran trobar a la Fira informació i orientació personalitzada sobre els diversos itineraris formatius al seu abast, així com una mostra específica de l’oferta de Cicles formatius de grau mitjà i superior de les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès i de l’oferta universitària de la ciutat de Manresa.

El Museu de la Tècnica estarà obert els 4 dies de Fira amb el següent horari: de 9 a 14 h. (dilluns,dimarts,dimecres i dijous) i de 15 a 19 h. (dilluns, dimarts i dijous). La Fira de l’Estudiant tindran el seu colofó amb la Jornada de portes obertes del Campus Universitari de Manresa, que se celebrarà el dissabte 18 d’abril, de les 10 a les 14h.

Estands i espais d’informació

La nova edició de la Fira compta amb 20 estands amb les diferents ofertes formativ es de centres d’ensenyament del Bages, Berguedà i Solsonès. Els centres que presentaran la seva oferta són: Cicles Formatius del Solsonès, Christabel, El Berguedà, Escola Agrària de Manresa, Escola d’Art de Manresa, Escola Diocesana de Navàs, Escola d’Estètica Anna Flores, Escola Joviat, Escola Montserrat, UPC - Manresa, Fundació Ampans -CEE Jeroni de Moragas, Fundació Universitària del Bages, Institut Castellet, Institut Guillem Catà, Institut Lacetània, Institut Llobregat- Institut Mig-món, Instituts Lluís de Peguera, Pere Fontdevila i Gerbert d’Aurillac, Institut Moianès, Institut Quercus i Universitat Oberta de Catalunya.

El Campus Universitari a Manresa també tindrà el seu espai d’informació en el qual es donarà a conèixer els estudis que s’imparteixen a UManresa-Uvic-UCC (FUB), UPC- Manresa i la UOC.

A més a més el certamen tindrà sis espais d’Orientació Individual -cabines d’atenció individualitzada- i un espai d’Informació General, amb 4 taulells que informaran dels programes per a la Formació i Inserció, de Batxillerat i Estudis universitaris; de Formació Professional: Cicles formatius (inicials, artístics, esportius) i ServeiFP (assessorament i reconeixement de l’experiència laboral), Formació de persones adultes, beques i mobilitat internacional.

En aquesta edició, la Fira tindrà dos espais d’acollida i circuit de visita, un espai d’Informació general, redistribució de les àrees d’atenció al públic i un espai d’orientació individual que compta amb més cabines.

Hi tornarà a haver un àmbit universitari ( Campus Universitari a Manresa + Taulell de Batxillerat i Universitats -Espai d’Informació General-), l’atenció a visites concertades d’un centenar de grups d’alumnes del Bages, Berguedà, Solsonès, Calaf i Castellterçol així com un increment del patrocini i col·laboració extern privat.

En relació a les novetats en l’àmbit educatiu, en aquesta edició es presentaran els nous cicles formatius de Formació professional Inicial, d’Arts plàstiques i disseny i ensenyaments esportius, la formació professional Dual i Estudis de Programes per a la Formació i Inserció.

Documents relacionats

  • imagen