Manresa té una nova APP que permet introduir itineraris creats per l'administració, entitats i ciutadans

KM2 Ciutat és un projecte comunitari d'utilització de tecnologies de geolocalització per a la creació de continguts informatius sobre una àrea de la ciutat. A Manresa la proposta ha començat recollint diversos itineraris per l’Anella Verda però l’objectiu final és que s’hi vagin incorporant noves idees. 

imagen

A partir d’ara la capital del Bages ja compta amb una nova aplicació de mòbil anomenada KM2 Ciutat que recollirà itineraris de la ciutat dissenyats per l’administració local, centres d'ensenyament, empreses i emprenedors, comerços i qualsevol altra organització. Així com els propis ciutadans que s’hi poden donar d’alta i introduir les seves propostes.

La presentació de la nova APP s’ha fet aquest matí i ha comptat amb l’assistència del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Serracanta; i de Narcís Vives, de la Fundació Itinerarium i creador de l'aplicació. També hi han intervingut Vicenç Jou i Ramon Cornet, usuaris i creadors d'itineraris per a l'aplicació.

La nova APP d’itineraris ja està operativa

Serracanta h a expressat al seva satisfacció per aquest projecte que combina el treball de l’administració, de les entitats i dels ciutadans i aconseguir que entre tots es dimensioni i es doni forma aquest portal informàtic per oferir un ventall més ampli de propostes. El regidor de Medi Ambient ha afirmat que els ciutadans ja se la poden descarregar.

L’objectiu principal de l’APP, que va lligada a l’aplicació genèrica de la ciutat ViuManresa, és obtenir informació que permeti descobrir llocs d’interès. A més a més, s’hi poden incorporar elements lúdics, l’agenda d’actes, i es facilita l’accés a la xarxa de comerços. També possibilita aprofundir en el coneixement del patrimoni històric i natural de la població.

En aquest sentit, es pretén que l’APP sigui una eina de la ciutat que f omenti la participació ciutadana, per aquest motiu està oberta a qualsevol idea i iniciativa que persones i col•lectius vulguin compartir. Així, ofereix l'oportunitat d'anar seguint itineraris i marcar punts on es pot relacionar informació, fotografies, vídeos, webs, etc. El funcionament de l'aplicació i la creació d'itineraris és senzill i només cal donar-se d'alta i disposar de connexió a Internet.

A Manresa, la proposta tot just ha iniciat el seu recorregut i per començar ha incorporat un seguit d’itineraris per l’Anella Verda:

• La riera de Rajadell elaborada per l'Ajuntament de Manresa
• El Catàleg de productors del Regadiu, elaborat per l'Ajuntament de Manresa
• Circuits inclusius, elaborats per l'Ajuntament de Manresa
• Del riu Cardener a la riera de Rajadell, elaborat pel Jordi Griera
• L'itinerari d e les tines de Manresa, elaborat per Ramon Cornet
• Quatre itineraris de caminades que el senderista Vicenç Jou ha elaborat

L’elaboració d’aquestes rutes ha estat fruit del treball col•laboratiu dels productors locals del Catàleg del Regadiu de Manresa, els membres de la comissions de l'Anella Verda i persones i entitats relacionades amb l'Anella Verda. Aquest treball va començar amb la celebració de reunions per explicar el funcionament i l’objectiu de l’aplicació i, posteriorment, s’ha fet formació continuada per aprendre a crear i introduir itineraris a l’aplicació.

Per la seva banda, Vicenç Jou i Ramon Cornet, com a usuaris de l’aplicació i introductors de contingut han explicat la feina que han realitzat des dels seus àmbits respectius. Jou ha compartit les caminades saludables que organitza des del Cap de la Sagra da Família i Cornet ha detallat en que consisteix l’itinerari de les tines. Ambdues idees són ampliables però ja estan a l’abast dels usuaris.

El regidor Serracanta també ha posat en valor la proposta dels productors locals del Regadiu que han elaborat circuits que passen per explotacions agrícoles i que donen a conèixer els productes del camp.

Projecte comunitari subvencionat per la Diputació

Finalment, Narcís Vives,per part de la Fundació Itinerarium i creador de l'aplicació, ha posat en relleu el projecte KM2 Ciutat, que neix en el marc del projecte d’àmbit comunitari Smart City, i és basa en la utilització de les tecnologies de geolocalització per crear continguts informatius sobre una zona de la ciutat. La iniciativa està impulsada per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Itinerarium, iEARN-Pangea i la Diputació de Barcelona

Aquesta última administració ha donat tres subvencions a tres poblacions, Manresa, Igualada Sant Quirze del Vallés, perquè la posin en pràctica. La Formació, la creació i la supervisió de l'aplicació l'ha fet la fundació Itinerarius.

Per més informació sobre el projecte KM2 Ciutat es pot consultar a la web: http://www.km2ciutat.net/

Documents relacionats

  • imagen