El carrer del Balç acollirà una representació adaptada del musical “Els miserables”

L’obra, que porta per títol “El carrer dels Miserables”, es representarà els dies 25 i 26 d'abril, amb sis passis diaris i comptarà amb la participació d’una vuitantena d’actors i músics d’Esclat de Manresa i de les escoles de música de Sallent i Artés.

imagen

El carrer del Balç continua organitzant propostes per do nar a conèixer i dinamitzar aquesta joia patrimonial de la ciutat de Manresa. En aquesta ocasió la música pren protagonisme amb l’espectacle “El carrer dels Miserables” una representació adaptada del musical “Els miserables”, compost el 1980 pel compositor francès Claude-Michel Schönberg i basat en la novel·la homònima de Victor Hugo i escrita el 1862.

Els detalls del nou espectacle han estat presentats avui al carrer del Balç per la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l´Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós; el representant de JG Esdeveniments, Josep Guardiola; els representants d´Entorn Produccions, Toni Fornells, Eva Cuadrado i Fina Sallés; la representant de l’escola de música de Sallent, Ruth Matamala; i la representant de l’escola Esclat, Anna Soler.

L’adaptaci& oacute; musical d’aquest obra al carrer del Balç és possible gràcies als 80 participants de les escoles de música Esclat de Manresa, Escola Municipal de Música de Sallent, Escola Municipal de Música d'Artés, així com actors, regidors i tècnics que hi participaran a títol individual.

Novament el carrer del Balç esdevé un escenari ideal per acollir aquesta idea. L’ entorn del carrer medieval per si sol transportarà a l'espectador a la misèria que els protagonistes de la història van viure. L'espectacle transcorre per racons de tot el carrer medieval i el mateix centre d'interpretació, en un recorregut itinerant que omplirà de dinamisme i sorpresa a tots els assistents.

L'obra té una durada d’una hora i es representarà al carrer del Balç els dies 25 i 26 d'abril en passis a les 17 - 17:30 - 18 - 18: 30 - 19 i 19:30. Cada mitja hora i amb places limitades a 30 persones per passi.

El preu de les entrades anticipades és de 5 euros, es poden comprar al Kursaal o al mateix carrer del Balç. El mateix dia també es podran adquirir les entrades directament al carrer del Balç a un preu de 8 euros.

Basada en la famosa obra de Victor Hugo

L’escriptor Victor Hugo va viure a la França que va sorgir després de la revolució, concretament a la ciutat de Beçancon. Fill d'una família benestant i poderosa, va viure amb els seus pares a Nàpols i Madrid, fins que la seva mare va voler tornar a Paris tota sola. Des de llavors va estar cercant, com tothom, la felicitat a la vida fins arribar a la convicció que s'assoleix si ens estimen pel que som, o millor dit, malgrat el que som.

L'obra “Els Miserables” es basa en tres personatges pri ncipals.: per una banda en Jean Valjean, que després de robar una barra de pa, va estar pres durant 19 anys en una de les presons més cruels i dures de França, sota l'autoritat del Capità Javert. Valjean, aprofitarà una llibertat condicional per fugir del penal, reviurà, gràcies a la bondat d'un bisbe però, malgrat tot, seguirà turmentat per un passat del que no podrà escapar mai, perseguit per Javert fins a la mort i pel record de la bondat infinita d'aquell home de Déu que l'obligarà a ser bo i honest la resta de la seva vida.

La Fantine, és una mare soltera enganyada per un senyor sense escrúpols i rebutjada per la societat pel seu estigma, ella somia en temps millors però morirà deixant a mans de Jean Valjean la seva filla, Cosette.

Cosette, malviu en mans d'uns taverners cruels i estancats en la seva misèria que sobreviuen trepit jant als dèbils i robant als innocents.

Documents relacionats

  • imagen