Els participants en la primera Marxa del Pelegrí fan el ple i valoren positivament l'experiència

L’èxit de convocatòria i la bona acollida entre el públic són la millor garantia de continuïtat d’aquesta caminada entre Montserrat i Manresa, que ha nascut amb voluntat d’impulsar l’últim tram del Camí Ignasià i que forma part de les iniciatives que s’emmarquen dins el projecte Manresa 2022.

imagen

La primera edició de la Marxa del Pelegrí, que s’ha celebrat aquest diumenge, ha confirmat les bones expectatives generades per l’èxit de convocatòria –dimecres passat es van cobrir les 350 inscripcions previstes- i els participants han valorat molt positivament l’experiència.

Els dos fets combinats són la millor garantia de continuïtat d’aquesta caminada entre Montserrat i Manresa, que ha nascut amb voluntat d’impulsar l’últim tram del Camí Ignasià i que forma part de les iniciatives que s’emmarquen dins el projecte Manresa 2022, que commemorarà els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi de Loiola  a la ciutat.

La caminada ha comptatamb el suport dels ajuntaments de Manresa, Monistrol de Montserrat, Marganell, Castellgalí i Castellbell i el Vilar, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, el Monestir de Montserrat, el Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB), l’Oficina del Pelegrí del Camí ignasià, l’Associació Amics del Camí Ignasià Barcelona  i altres entitats i empreses del territori.

Una trentena de persones han col·laborat amb el seu esforç al bon resultat de l’estrena d’aquesta marxa que segueix la petjada del pelegrí Sant Ignasi, que el 25 de març de 1522 baixava de Montserrat en el seu pelegrinatge des del País Basc cap a Jerusalem, i arribà a Manresa. Durant la seva estada d’onze mesos a la ciutat, va viure una profunda transformació espiritual que el va portar a redactar els Exercicis Espirituals i, posteriorment, a fundar la Companyia de Jesús.

Els caminants, majoritàriament provinents de la Catalunya Central i de Barcelona, han disposat de quatre avituallaments al llarg del recorregut, i també a la sortida i a l’arribada, al Museu Comarcal de Manresa, on han rebut diversos obsequis i a més a més han tingut la possibilitat de gaudir d’un massatge amb el suport de la Clínica Universitària d’UManresa.

La primera Marxa del Pelegrí també inclou un concurs d’Instagram amb quatre premis consistents en lots de productes valorats en més de 100 euros (ulleres, bambes i packs de cremes) i ha estat possible gràcies a la implicació de diversos col·laboradores com la Fundació Alícia, Joviat, Mebaline, Supermercats Llobet, Bastos Medical Group, Forn de Cabrianes, Aneto i Cerveses Guineu.

Documents relacionats

  • imagen