S'obre la convocatòria per participar en el Premi Pare Ignasi Puig i Simon

El premi s’inclou dins el Premis Lacetània 2015, i s’adjudicarà a un treball de recerca o divulgació relacionat en algun aspecte relacionat amb la Manresa Ignasiana.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha obert avui la convocatòria per al Premi Pare Ignasi Puig i Simon, que s’inclou dins els Premis Lacetània 2015 i que està destinat a guardonar el millor treball de recerca o de divulgació que tracti algun aspecte històric de l'edat moderna des d'una perspectiva social, humana, artística o patrimonial emmarcat a l'entorn de l'estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa (1522-1523), de la seva canonització (1622), dels llocs de la ruta ignasiana de la ciutat o sobre la Manresa dels segles XVI o XVII.

El premi és una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa, amb el patrocini de l’entitat Tertúlies de la Cuina, en memòria del sacerdot de la companyia de Jesús, professor, investigador i savi divulgador dels coneixements científic, i autor de diverses publicacions sobre Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

La dotació del nou guardó és de 1.000 euros i l'Ajuntament de Manresa es reserva el drets d'edició de l'obra. Les obres s’hauran de lliurar abans del 31 d’octubre de 2015.

Les bases del premi

1.- El premi s’adjudicarà a un treball de recerca o de divulgació que tracti algun aspecte històric de l’edat moderna des d’una perspectiva social, humana, artística o patrimonial emmarcat a l’entorn de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa (1522-1523), de la seva canonització (1622), dels llocs de la ruta ignasiana de la ciutat, de la presència de la Companyia de Jesús a la ciutat o sobre la Manresa dels segles XVI al XVIII.

2.- El premi és de 1.000 euros i l’Ajuntament de Manresa es reserva el drets d’edició de l’obra, ja sigui en format paper o en format digital i en les condicions i estil que consideri més oportuns. En aquest cas, l’autor haurà de cedir els drets de l’edició a l'Ajuntament de Manresa. L’autor del treball premiat que s’editi rebrà quinze exemplars de l’edici& oacute;.

3.- Els treballs que optin al premi han de ser originals, inèdits, redactats en català i d’una extensió mínima de 100 pàgines DIN A4, escrites en lletra Arial 12 i a doble espai inclosos gravats, fotografies i altres elements que es considerin interessants per a l’estudi. S’haurà de presentar una còpia en paper i una en format digital.

4.- Cada treball ha d’anar acompanyat d’un sobre clos a l’exterior del qual figurarà el títol del treball i que opta al “Premi Pare Ignasi Puig i Simon”. A l’interior del sobre hi ha de constar el nom i cognoms, l’adreça i el telèfon de l’autor.

5.- Els treballs han de ser lliurats a la seu al Bages d’Òmnium Cultural, carrer del Bruc, 99 de Manresa, o l’Arxiu Comarcal del Bages, via de Sant Ignasi, 40 de Manresa, abans del 31 d’octubr e de 2015.

6.- El jurat estarà format per persones del món de la cultura relacionades amb l’especialitat, un representant de l'Ajuntament de Manresa i un representant de l’entitat patrocinadora. Les decisions que prenguin seran inapel•lables.

7.- El jurat podrà declarar el premi desert.

8.- El veredicte del jurat es farà públic en el transcurs de l’acte de lliurament dels premis Lacetània, que es farà a finals de novembre, a l’Ajuntament de Manresa.

9.- Els originals de les obres no premiades podran ser recollits pels autors a partir de la publicació del veredicte i en el termini de tres mesos. Els organitzadors disposaran dels treballs que no siguin recollits segons el seu criteri.

10.- L’Ajuntament de Manresa decidirà sobre qualsevol qüestió no prevista en aquestes bases, les quals es pressuposen acceptade s íntegrament pel sol fet de presentar-se a la convocatòria el premi.

Documents relacionats

  • imagen