L'alcalde acompanya el conseller de Salut en la presentació institucional del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic

Valentí Junyent ha assegurat que, amb aquest nou centre de la Fundació Universitària del Bages (FUB), Manresa es pot sentir “capital de la formació sanitària”.

imagen

L’alcalde acompanya el conseller de Salut en la presentació institucional del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic
Valentí Junyent ha assegurat que amb aquest centre Manresa es pot sentir “capital de la formació sanitària”.

L’alcalde de Manresa i president del patronat de la Fundació Universitària del Bages (FUB), Valentí Junyent, ha acompanyat aquest dimecres el conseller de Salut, Boi Ruiz, a la jornada ‘Equips d’Alt Rendiment: l’excel·lència professional a l’entorn clínic’, que s’ha celebrat a la Fundació Universitària del Bages (FUB) amb l’assistència d’unes 120 persones.

En la cloenda de l’acte, que ha servit per fer una presentació institucional del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC), l’alcalde ha subratllat que la capital del Bages ha fet mèrits per acollir una jornada d’aquest tipus “gràcies a l’experiència i el prestigi d’una institució com la FUB en l’àmbit de les Ciències de la Salut”. Valentí Junyent ha assegurat també que amb aquest centre de simulació Manresa reforça els seus serveis de referència de manera que es pot sentir “capital de la formació sanitària”.

Per la seva part, el conseller ha destacat “el valor d’aquest centre en la formació tècnica i l’avaluació competencial dels professionals de la salut amb l’objectiu central de millorar la seguretat del pacient”. A més a més, Boi Ruiz ha posat en valor el paper de la FUB en el terreny de la innovació docent i la seva contribució, des de la formació universitària, a la sanitat pública del país.

A l’acte de cloenda també hi van ser Manel Jovells, com a president de la Unió Catalana d’Hospitals; i Manel Ferré, president del Consorci de Salut i Social de Catalunya.

Com crear equips d'alt rendiment

La jornada tenia com a objectiu posar de relleu la importància de formar els professionals per convertir-los en equips d’alt rendiment. Valentí Martínez, director general de la Fundació Universitària del Bages i vicerector del Campus Manresa de la UVic-UCC, l’ha inaugurat emmarcant-la en l’activitat del nou CISARC, un programa que recull “l’experiència de 25 anys de la institució universitària manresana formant professionals de la salut i col·laborant amb el sector sanitari”. Igualment, ha destacat que “la creació d’aquest centre ha estat possible gràcies a la disponibilitat d’un equipament com la Clínica Universitària, dotat de tecnologia de simulació d’alta complexitat tecnològica, i a l’aliança amb la UVic-UCC”.

Àngels Paredes, consultora i coach, ha moderat el primer diàleg sobre el lideratge entre Pedro Martínez, entrenador del Bàsquet Manresa, i Rubèn Díaz, director de gestió del coneixement de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona. Els membres d’aquesta taula han estat d’acord que liderar un equip d’alt rendiment passa, bàsicament, per generar confiança, per gestionar la diversitat, per saber delegar, per definir una missió clara i compartida i, sobretot, per escoltar molt.

A continuació, Marc Bernadich, professor dels estudis d’Empresa d’UManresa, ha conduït un debat sobre centres d’alt rendiment en el qual han intervingut Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, Joan Fontserè, director del CAR de Sant Cugat i Òscar Dalmau, responsable del CISARC. Tots tres han mostrat consens en què, més enllà de la formació tècnica és essencial l’entrenament del factor humà, del funcionament de l’equip com a tal, bo i assegurant el compromís de cada membre amb l’objectiu comú.

La jornada ha finalitzat amb una visita a les instal·lacions del CISARC i amb una demostració del seu potencial en la formació d’equips d’alt rendiment clínic. En funcionament des del passat mes de març, el CISARC té com a principal finalitat millorar els processos d’aprenentatge de professionals de l’àmbit de la salut a partir de la simulació clínica.

Documents relacionats

  • imagen