Manresa celebra l'acte de donació a la ciutat de l'escultura dedicada a l'artista Josep Vila Closes

El parc que porta el nom de l’artista manresà acull un acte molt emotiu amb la presència de la família de l’artista, de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i d’una important representació de la societat civil manresana.

imagen

Manresa ha celebrat aquest dissabte l’acte de donació a la ciutat d’una escultura de bronze elaborada per Ramon Oms dedicada al gran artista manresà Josep Vila Closes. L’escultura, que estarà ubicada al parc que porta el seu nom, s’emmarca dins els actes que es desenvolupen a la ciutat per commemorar del desè aniversari de la mort de l’artista.

Més de tres centenars de persones s'han aplegat al barri dela Plaça Catalunya per assistir a un acte molt emotiu en el qual la família Vila Roca ha cedit aquesta escultura a la ciutat de Manresa per recordar la seva carrera artística de més de seixanta anys d'història.

L'acte ha estat presentat pel fill del pintor, Cesc Vila, i hi han intervingut el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Joan Calmet; la filla gran de Vila Closes, Roser Vila; Víctor Feliu, en representació de l'Associació de Veïns de la barriada Saldes-Plaça Catalunya; l'artista i amic de l'homenatjat Josep Maria Massegú -en representació del Cercle Artístic- i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que ha tancat els parlaments lloant l’artista i agraïnt la família aquesta donació a la ciutat de Manresa.

Tambéha tingut un paper important la música de la mà del duet Biel i Aina Font i del saxofonista Jaume Badrenas, els quals han interpretat algunes de les cançons que més identificaven al pintor.

El moment més emotiu de l’acte ha estat el descobriment de l’escultura, que van fer de forma conjunta l’alcalde Junyent i la dona de Josep Vila Closes, Teresa Roca, mentre el saxofonista Jaume Badrenas tocava la peça “Abril 74”.

Documents relacionats

  • imagen