Manresa participa en una campanya d'àmbit europeu de recollida de residus

La jornada de sensibilització ambiental, anomenada “Let’s clean up Europe”, consistirà, a la capital del Bages, en la recollida de les escombraries que s’acumulen a la vora del riu Cardener a la zona del Pont Nou. L’activitat, que va adreçada a tots els ciutadans, tindrà lloc aquest dissabte, 9 de maig a les 10.30 h.

imagen

Aquest dissabte 9 de maig se celebra la jornada "Let's clean up Europe” en el marc d’una campanya europea de sensibilització ambiental en què milers de persones realitzaran la neteja i recollida selectiva de deixalles a rius, boscos i platges per prendre consciència de la importància de reduir, reciclar i reutilitzar, i així, afavorir actituds cíviques i de responsabilitat vers el medi.

Manresa participarà en aquesta campanya amb l’organització d’una jornada de neteja de residus vora del riu Cardener, a la zona del Pont Nou. L’activitat, que va adreçada a tota la ciutadania (adults i infants), consistirà en recollir les escombraries acumulades a la llera del riu i posar-les en bosses petites que facilitarà l’Ajuntament de Manresa. Després se separarà la brossa i es farà una recollida selectiva en sacs grans.

Tots els interessats en prendre part en aquesta jornada de neteja s’han de presentar el dissabte 9 de maig a dos quarts d’onze del matí sota el Pont Nou al parc del Cardener. És recomanable portar calçat resistent o botes d’aigua, així com, guants per treballar si se’n tenen. En cas contrari, l’Ajuntament en deixarà uns per evitar ferides. A mig matí hi haurà aigua i fruita per fer un petit refrigeri.

Campanya europea de neteja de residus

La coordinació d’aquest esdeveniment ha quedat emmarcat dins la Setmana europea de la prevenció de residus, que a Catalunya coordina l’Agència de Residus de Catalunya. Aquest acte consisteix en realitzar accions de neteja en espais naturals de l’entorn per part dels ciutadans.

Una operació de neteja dóna resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals (boscos, rius, platges, rie res.....), per tal d’evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’hàbitat i el paisatge. Més enllà d’aquest fet, l’acció també té un alt potencial de sensibilització per la ciutadania, en ser una bona oportunitat per visualitzar de forma directa l’efecte dels comportaments incívics.

Organitzar una acció en el marc del “Let’s Clean up Europe” permet aprofitar l’ocasió per aprofundir en missatges sobre la prevenció i la correcta gestió dels residus i, també, en alternatives als patrons de producció i consum que els originen.

Aquesta és la tercera edició de la campanya de sensibilització ambiental europea, i també, és el tercer any que hi participa la ciutat de Manresa. Primer va començar anomenant-se “Fem dissabte” i des de fa dos anys s’emm arca dins la campanya europea “Let’s Clean up Europe”, que és com s’identifica actualment.

Documents relacionats

  • imagen