Manresa celebra la jornada final del concurs Idees Joves

L’acte, que tindrà lloc el proper 22 de maig a l’Auditori de la Plana de l’Om, donarà a conèixer els finalistes i premiarà als guanyadors dels projectes realitzats que millor hagin desenvolupat un pla d’empresa i la seva viabilitat. En aquesta edició hi han participat 510 alumnes i s'han presentat 105 projectes a concurs.


imagen

L’Auditori de la Plana de l’Om acollirà el proper 22 de maig la jornada final de la dècima edició del concurs d’Idees Joves. En l’acte es donaran a conèixer els finalistes i es lliuraran els premis als millors projectes presentats per joves de Batxillerat i Cicles Formatius amb l’objectiu de desenvolupar un pla empresarial viable.

En aquesta edició hi han participat 510 alumnes de nou centres educatius de Manresa: Escola Agrària, Escola d’Art, Escola Joviat, La Salle, IES Cal Gravat, IES Guillem Catà, IES Lacetània, IES Lluís de Peguera i IES Pius Font i Quer, i s’han presentat 105 projectes a concurs. 

L’acte, que començarà a les 9.30 del matí i està previst que acabi a les 11, estarà conduït pel periodista de TV3, Francesc Sòria. El programa s’iniciarà amb una projecció del recull de les idees presentades que donarà pas a la Benvinguda i introducció del concurs Idees Joves. 

Posteriorment es visualitzaran vídeos fets pels alumnes i per acabar es presentaran els finalistes i es lliuraran els vuit premis de l’edició d’enguany que valoren les millors idees, els millors plans de viabilitat, així com també al projecte més innovador i el més ben treballat.

La clausura anirà a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós.

Foment de la cultura emprenedora

Idees Joves és un programa creat pel Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) de l’Ajuntament de Manresa per tal de fomentar la cultura emprenedora entre els joves estudiants, potenciar de forma activa els valors empresarials i la capacitat de prendre decisions, tot eliminant la por a assumir riscos.

Enguany els estudiants han pogut participar en 12 seminaris de sensibilització i 13 tallers grupals on els alumnes han treballat la creativitat, l’anàlisi d’idees empresarials i els comportaments i hàbits emprenedors.

El concurs d’Idees Joves participat pels alumnes que han presentat el seu projecte d’empresa és el punt final del programa que premia les diferents categories de la forma següent:

Premi millor idea empresarial: 600 euros
Accèssit millor idea empresarial: 300 euros

Categoria cicles Formatius i Graus Superior:

Premi millor pla de viabilitat I: 600 euros
Accèssit millor pla de viabilitat II: 300 euros 

Categoria cicles Formatius de Grau mig:

Premi millor pla de viabilitat II: 600 euros 
Accèssit millor pla de viabilitat II: 300 euros

Premis especials:

Premi especial al projecte més innovador: 300 euros
Premi especial al projecte més ben treballat: 300 euros

Documents relacionats

  • imagen