El Conservatori de Manresa celebra demà i dissabte dos atractius concerts del cicle de professors i exalumnes

Demà tindrà lloc el concert de piano, violí i violoncel titulat “De la Rússia imperial a la Rússia soviètica” i dissabte la banda de percussió corporal BigHand amb l'espectacle "Udémbaye"

El Conservatori Municipal de Música de Manresa afronta la recta final del seu Cinquè Cicle de Concerts de Professors i Exalumnes, una proposta musical que porta el nom “Una hora de música al Conservatori” plenament consolidada en el calendari cultural de la ciutat, que es va iniciar a l’Auditori del 13 de febrer passat i finalitza el proper 22 de maig. 

El cicle viurà aquesta setmana dos grans concerts. El primer tindrà lloc demà dijous, a les 8 del vespre, i anirà a càrrec de Nora Bosch (piano), Jordi Coll (violí), Anna Costa (violoncel) i Benjamí Santacana (comentaris) amb el concert titulat “De la Rússia imperial a la Rússia soviètica”. El segon concert serà dissabte, també a les 8 del vespre, a càrrec de la banda de percussió corporal BigHand amb l'espectacle Udémbaye.

Enguany, el cicle de professors i exalumnes ha programat més concerts que mai -en total nou concerts gratuïts- oberts a tothom, amb la mill or i més variada oferta de música de cambra que es pot oferir en aquests moments a Manresa.

El cicle, com cada any, té l’objectiu donar a conèixer a la ciutat el treball del Conservatori Municipal del Música, mostrar el talent que es cou en aquest centre d’ensenyament així com donar valor a l’Auditori com un espai arquitectònic remarcable i d’una acústica impecable.

CONCERTS PREVISTOS

Dijous, 7 de maig - 20:00 h
PIANO, VIOLÍ I VIOLONCEL
Nora Bosch, Jordi Coll i Anna Costa
De la Rússia imperial a la Rússia soviètica
Un viatge musical des de la Rússia dels tsars fins a la música composta sota la tirania de la unió soviètica d’Stalin. Amb obres de Txaikovski, Glinka, Skriabin, Rakhmàninov i Xostakòvitx.

Dissabte 9 de maig – 20:00 h
BIGHAAND
Director, Santi Serratosa
UDÉMBAYE
Big Band de percussió corporal

La SSM BigHand és una big band de percussió corporal. Una proposta inèdita a Europa que fa ús de la veu i del propi cos en totes les composicions originals d’aquest espectacle. La Bighand fusiona tota la part rítmica de la percussió amb els  moviments de la dansa, coreografies que connecten la persona amb el grup en una sintonia única. Una fusió que convida a l’espectador a veure i a viure una experiència nova, diferent i sorprenent.

Dimarts, 12 de maig - 20:00 h
RECITAT DE PIANO
Vanesa Santanach
Un folklore contemporani

Divendres, 22 de maig - 20:00 h
CAMERATA BACASIS
Director, Jordi Coll
Llums, càmera....
Música by Miquel Coll

Tots els concerts tindran lloc a l'Auditori del Conservatori Municipal de Música de Manresa, al c/ Ignasi Balcells, 12-14.