L'Ajuntament iniciarà una actuació per millorar el passeig Sant Jordi de la Balconada

Els treballs milloraran trams de vorera i calçada en mal estat que inclou la retirada d’arbres que aixequen les voreres i la seva substitució per un arbrat més adequat. Aquesta primera fase dels treballs, consensuats amb l’Associació de Veïns, tenen un pressupost de 38.000 euros.

imagen

L’Ajuntament de Manresa iniciarà el dilluns 18 de maig un paquet d'actuacions al passeig Sant Jordi de la Balconada que tenen per objectiu millorar la mobilitat i la seguretat dels vianants en aquest entorn. Les obres preveuen la reparació íntegra dels trams de vorera i calçada en mal estat, la retirada de 10 arbres que provoquen l’aixecament de voreres i paviment i la posterior plantació d’arbrat més adequat en aquest entorn. Aquesta primera fase de treballs, que han estat consensuats amb l’Associació de Veïns, tenen un cost de 38.000 euros.

L’actuació íntegra dóna resposta a l’estudi realitzat des de la Seccions de Manteniment, Barris i Medi Ambient de l’Ajuntament i l’estudi d’accessibilitat del barri de la Balconada, que es va fer temps enrere. La valoració conjunta dels treballs per atendre-hi les mancances detectades tenen un cost total de 72.401, 62 euros, dels quals aquest 2015 s’hi destina el 50%.

Aquesta primera fase dels treballs inclouran la millora dels trams de vorera i calçada en mal estat que passa pel darrera del camp de futbol de la Balconada i que enllaça amb el carrer Josep Guitart.

L’actuació consensuada inclou la retirada de 10 unitats d’arbres existents, la demolició dels trams de vorera i calçada en mal estat, la instal·lació de barreres direccionals per a les arrels –per evitar que aquestes aixequin les voreres en un futur-, i la reposició dels trams de vorera i calçada en mal estat. Finalment, es farà la plantació de 10 unitats de Celtis australis (lledoners), una espècie d’arbrat molt més indicada per a l’entorn on estan situats.

Els treballs s’iniciaran amb la retirada dels arbres que han provocat l’aixecament del paviment. Una vegada s’hagin retirat els arbres i les soques, s’iniciarà l’obra civil de millora del paviment en mal estat en el tram de vorera. La plantació del nou arbrat es farà quan les condicions climatològiques per al creixement de l’arbre siguin les més adequades i d’acord amb els tècnics de Parc i Jardins.


Documents relacionats

  • imagen