El Govern català aprova la concentració de les seves delegacions a Manresa a l'edifici dels antics jutjats

Els serveis territorials a la Catalunya Central de Presidència, Interior, Territori i Sostenibilitat i Salut es concentraran en un únic espai, que és propietat de la Generalitat, amb l'objectiu de millorar la gestió i la prestació de serveis als ciutadans.

imagen

El Govern català ha ratificat en la reunió d’aquest dimarts el trasllat de totes les dependències de l'Administració de la Generalitat a Manresa a l'edifici dels antics jutjats de la ciutat, després que el febrer passat ja havia confirmat a l’Ajuntament de Manresa que concentraria a l’edifici situat a la Baixada de la Seu –també conegut com el Palau del Bisbe-  les dependències dels diversos departaments que tenen representació a la capital del Bages.

D’aquesta forma, les delegacions territorials a la Catalunya Central de Presidència, Interior, Territori i Sostenibilitat i Salut es concentraran en un únic espai, que és propietat de la Generalitat, amb l'objectiu d’optimitzar al màxim l'estructura territorial de l'Administració de la Generalitat i millorar la gestió i la prestació de serveis als ciutadans.

La decisió del trasllat s’ha adoptat després que el model de gestió integrada a l’edifici de l’Administració de la Generalitat a Girona hagi aconseguit millores en la gestió que redunden en la millora de la prestació dels serveis públics al ciutadà.  A més a més, el Govern català està treballant en la construcció d’una nova seu a Tortosa per tal de concentrar els serveis  territorials a les Terres de l’Ebre.

Un oferiment del govern municipal

L’executiu català accepta així l’oferiment que el 2011 va fer l'Ajuntament de Manresa a la Generalitat perquè l’edifici de la Baixada de la Seu, actualment en desús, acollís els diferents serveis territorials que tenen presència a la ciutat com la delegació del Govern a les comarques centrals o els departaments de Territori, Interior i Sanitat.

L’objectiu de la proposta era agrupar les oficines dels serveis territorials, que ara ocupen locals de lloguer, en un immoble que és propietat de la Generalitat. D’aquesta manera, s’aconseguia un estalvi econòmic per al govern català i el retorn de l’activitat a un edifici singular de la ciutat, un fet que contribuiria a la dinamització del Centre Històric, una de les prioritats de l’actual govern municipal.

La idea ja va ser valorada positivament l’octubre de 2011 per qui aleshores era el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, durant la visita que va fer a l’edifici dels antics jutjats. Posteriorment, des de l’Ajuntament s’ha treballat amb diversos departaments del govern català per poder fer realitat aquest projecte i el President de la Generalitat, Artur Mas, el va valorar favorablement l’octubre de 2013.

El passat 19 de febrer el Ple municipal va aprovar  l’autorització del canvi de destinació de les dues finques que ocupa l’edifici dels antics jutjats per ubicar-hi l’edifici corporatiu de la Generalitat a Manresa.

Documents relacionats

  • imagen