L'alcalde assisteix a l'acte d'investidura de doctora honoris causa a la investigadora Anna Veiga

L’acte s'ha celebrat al Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

imagen

La biòloga i directora científica del Servei de Medicina de la Reproducció a l’Institut Dexeus i investigadora al Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, Anna Veiga, ha estat investida aquest dijous doctora honoris causa per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i ha estat la primera dona investida amb aquest reconeixement en aquesta universitat. L’acte, que s'ha celebrat al Campus Manresa, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

Veiga, considerada la mare científica de la fecundació in vitro a l’estat espanyol, durant la seva intervenció, ha defensat la importància de la divulgació científica i ha remarcat sentir-se una privilegiada per poder participar en la investigació de cèl·lules mare, que poden suposar un canvi de paradigma en medicina. La investigadora ha subratllat que es imprescindible posar a l’abast de la societat la informació sobre temes científics i mèdics".

Per la seva part, Valentí Junyent, ha assegurat que l’acte d’investidura de Veiga “és un moment històric i emocionat” i ha destacat “la vocació universitària de Manresa" així com “els valors que persones del nivell de Veiga transmeten”.

Al seu torn, la directora dels estudis de Ciències de la Salud de UManresa-Fub, Carlota Riera, que ha apadrinavat Veiga, ha ressaltat l’impacte de la tasca investigadora de la biòloga "amb la bioètica como brúixola essencial per fer el camí".

Al seu torn, el rector de la universitat, Jordi Montaña, ha destacat ‘el gran servei a la causa de la investigació científica catalana en dotar-la d’una figura femenina emblemàtica, que obre nous objectius i perspectives per a les joves estudiants amb vocació científica que s’emmirallen en la seva obra i en els seus assoliments en un món que, fins no fa gaires anys, era gairebé exclusiu dels homes’. Montaña l'ha definit com ‘un model per a la comunitat d’estudiants, professorat i professionals de la nostra universitat’.

Breu currículum d’Anna Veiga

Anna Veiga va néixer a Barcelona l’any 1962, es va llicenciar i doctorar en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, és Senior Clinical Embryologist per la European Society for Human Reproduction and Embryology i especialista en Reproducció Humana i Embriologia Clínica per la Asociación para el Estudio dela Biología de la Reproducción. En l’actualitat exerceix com a professora associada al departament de Ciències Experimentals dela Salut de la Universitat Pompeu Fabra i dirigeix el Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona i el Servei de Medicina dela Reproducció de l’Hospital Universitari Quirón-Dexeus. És fundadora i coordinadora del Màster en Biologia dela Reproducció i Tècniques de Reproducció Assistida de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha publicat més de 200 articles científics en revistes nacionals i internacionals, a més de 65 capítols de llibre i ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi (2004), el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica (2006), la Medalla Narcís Monturiol al Mèric Científic i Teconlògic (2005) i la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya (2013)

Cinquè acte d’investidura de la UVic-UCC

Aquest ha estat el cinquè acte d’investidura de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Els quatre anteriors es van atorgar a Emili Teixidor, Valentí Fuster, Federico Mayor Zaragoza i Henry Chesbrough i es van celebrar al campus UVic de la institució universitària federada.

 

Documents relacionats

  • imagen