Dissabte l'acció "Let's clean up Europe" convida els ciutadans a fer neteja al riu Cardener

L'acció, que va adreçada a voluntaris de totes les edats i començarà a les 10.30 h en punt sota el Pont Nou, s’emmarca dins d’una jornada de sensibilització ambiental que es fa de forma simultània a diversos municipis de tot Europa.

imagen

Demà dissabte, 9 de maig, tindrà lloc la jornada de sensibilització ambiental “Let’s clean up Europe” que consisteix, a la capital del Bages, en la recollida de les escombraries que s’acumulen a la vora del riu Cardener. L’activitat, que va adreçada a tots els ciutadans, adults i infants, començarà a les 10.30 h en punt sota el Pont Nou, al parc del Cardener.

Després de la trobada s’iniciarà un passejada per la llera del Cardener per recollir les escombraires que es trobin al pas, es posaran en bosses petites que facilitarà l’Ajuntament de Manresa i se separarà la brossa. En acabat, es farà una recollida selectiva en sacs grans.

Es recomana als participants a portar calçat resistent o botes d’aigua, així com, guants per treballar si se’n tenen. En cas contrari, l’Ajuntament en deixarà uns per evitar ferides. A mig matí hi haurà aigua i fruita per fer un petit refrigeri.

"Let's clea n up Europe” és una acció que aplega milers de ciutadans arreu d’Europa per fer tasques de forma voluntària de neteja i recollida selectiva de deixalles a rius, boscos i platges, i així, prendre consciència de la importància de reduir, reciclar i reutilitzar. A la vegada s’afavoreixen actituds cíviques i de responsabilitat vers el medi.

Aquesta és la tercera edició de la campanya de sensibilització ambiental europea, i també, és el tercer any que hi participa la ciutat de Manresa. Primer va començar anomenant-se “Fem dissabte” i des de fa dos anys s’emmarca dins la campanya europea “Let’s Clean up Europe”, que és com s’identifica actualment.

Documents relacionats

  • imagen