Artur Mas presideix l'acte de donació a la ciutat del monument a les empreses

Una representació del món empresarial del Bages ha acompanyat el president de la Generalitat i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en l’acte de lliurament a la ciutat de l’escultura “Ala de Mercuri”, que la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa ha donat a la ciutat en commemoració del seu centenari.

imagen

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha rebut en nom de la ciutat l'escultura "Ala de Mercuri", que ha donat la Cambra de Comerç i Indústria per celebrar el seu centenari. L'acte ha estat presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, i hi ha assistit el president de la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, Pere Casals; el president de la Comissió del Centenari, Josep Pujol; a més del president de la Cambra de Barcelona, Manel Valls, i una representació del món empresarial i industrial del Bages.

L'escultura és obra de l'artista manresà Josep Barés i està ubicada a la rotonda d'accés al Parc Tecnològic del Bages. El monument vol ser un homenatge a les empreses i els emprenedors del Bages. 

En el torn de parlaments, Pere Casals ha agraït un per un tots els agents implicats en el disseny i la consecució del monument, una idea que va sorgir fa 9 anys, quan es va celebrar el centenari de la Cambra de Comerç de Manresa.

Valentí Junyent, per la seva banda, ha destacat que el monument forma part d'un espai "que serà motor" de la ciutat, i ha agraït el treball col·lectiu que s'ha dut a terme entre l'artista manresà i les empreses de la ciutat que han realitzat el projecte tècnic i la mecanització.

Finalment, el president Artur Mas ha felicitat els manresans i bagencs que hi han treballat "en un projecte comú" i ha recordat la tradició industrial de Manresa que simbolitza el monument. El president de la Generalitat ha agraït també que en aquests temps "més complicats hi hagi tanta gent que no ha tirat la tovallola".

Documents relacionats

  • imagen