Una trentena de persones voluntàries participen en la jornada de neteja a la vora del riu Cardener

L'acció de sensibilització ambiental "Let’s clean up Europe", celebrada dissabte passat, s’emmarcava dins una jornada organitzada de forma simultània a diversos municipis de tot Europa.

imagen

Una trentena de persones van participar dissabte passat en la jornada de sensibilització ambiental “Let’s clean up Europe”, una iniciativa que consistia en la recollida de les escombraries que s’acumulen a la vora del riu Cardener.

Entre els voluntaris hi havia un grup de l’Agrupament Escolta i Guia (AEIG) Cavall Bernat i un altre grup de l’AEIG Cardenal Lluch, així com altres ciutadans que a títol individual van participar en la retirada d’una gran quantitat de deixalles que s’acumulaven a la vora del riu. Ampolles de vidre, tèxtils, cartrons bruts, un congelador, un vàter, pneumàtics i matalassos, entre d’altres objectes, va ser les deixalles que s’hi van retirar de forma selectiva pel grup de voluntaris.

"Let's clean up Europe” és una acció que aplega milers de ciutadans arreu d’Europa per fer tasques de forma voluntària de neteja i recollida selectiva de deixalles a rius, boscos i platges, i així, prendre consciència de la importància de reduir, reciclar i r eutilitzar. A la vegada, aquesta iniciativa té l’objectiu de fomentar actituds cíviques i de responsabilitat vers el medi ambient.

Aquesta ha estat la tercera edició de la campanya de sensibilització ambiental europea, i també, és el tercer any que hi participa la ciutat de Manresa. Primer va començar anomenant-se “Fem dissabte” i des de fa dos anys s’emmarca dins la campanya europea “Let’s Clean up Europe”, que és com s’identifica actualment.

Documents relacionats

  • imagen