L'alcalde de Manresa participa en l'acte d'obertura de la 3a Jornada Tècnica Minera celebrada a l'EPSEM

La jornada d’enguany que porta per títol “Els recursos energètics i miners” s’ha celebrat aquest matí i està organitzada per la Càtedra Iberpotash, el Col·legi Oficial de Mines del Nord-Est i l’EPSEM.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha participat aquest matí a les instal·lació de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) en l’acte d’inauguració de la tercera Jornada Tècnica Minera que enguany porta per títol "Els recursos energètics i miners", i està organitzada per la Càtedra Iberpotash, el Col·legi Oficial de Mines del Nord-est i l'escola manresana. 

Ha obert la jornada Enric Fossas, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya. Prèviament a la intervenció de l’alcalde han participat també Josep Oliva, director del Departament d’Enginyeria Minera i Recursos Naturals; i Jose Moya, degà-president del Col·legi Oficial d’Enginyers de Mines del Nord-est. 

En acabar els parlaments, la jornada s’ha iniciat amb una xerrada de Francesc Archs Lozano, subdirector d'Anàlisi del Subministrament d'Endesa Distribución Eléctrica, que ha ofert la conferència "Les energies renovables. Estat de situació". Seguidament Eduard Vall Rosselló, subdirector general de Mines i Protecció Radiològica de la direcció general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial ha parlat sobre "Els recursos miners a Catalunya". 

Els "Recursos energètics i miners en el context de la Unió Europea" ha estat el tema de la intervenció de Carolina Rodríguez, representant del Comitè d'Estats Membres del Repte Social 5 (Climate Action, Environment, Resource Efficiency and Raw Materials), del programa Horizon 2020. Posteriorment, els ponents han participat en una taula rodona conjunta moderats per Vicente Gutiérrez. 

La clausura de la jornada ha finalitzat amb un torn de preguntes de les persones assistents i la intervenció del degà-president del Col·legi Oficial d’Enginyers de Mines del Nord-est, José Moya. 

Documents relacionats

  • imagen