El Museu Comarcal de Manresa amplia l'accessibilitat del seu contingut a les persones sordes

Tant el museu com la maqueta de la Manresa medieval s'expliquen en llenguatge de signes català gràcies a dos vídeos editats amb el programa d'accessibilitat als museus, que es fa amb la Diputació de Barcelona

imagen

El Museu Comarcal de Manresa ha ampliat l'accessibilitat del seu contingut amb dos vídeos per a persones sordes realitzats en el marc del programa La Mirada Tàctil de la Diputació de Barcelona. En aquests dos vídeos es fa una presentació del Museu de Manresa i el seu contingut, i s'expliquen la maqueta tàctil sobre la Manresa medieval i els punts d’interès de la muralla que envoltava la ciutat, com ara els portals. Els vídeos estan narrats en el llenguatge de signes català.

L'accés als vídeos es fa mitjançant la captura dels codis QR que el visitant pot trobar al mòdul d’accessibilitat del Museu Comarcal. Els codis remeten al lloc de YouTube des d'on es poden descarregar. Els dos vídeos es poden veure també a la web del museu:  http://museudemanresa.cat

Aquesta iniciativa amplia el programa d’accessibilitat als museus de la Xarxa de Museus Locals que el museu manresà realitza amb l'Oficina del Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

El projecte La Mirada Tàctil es va iniciar amb la realització de la maqueta tàctil sobre la Manresa medieval, adreçada a persones amb dificultat visual o ceguesa.

La maqueta tàctil es situa al mòdul d'accessibilitat del Museu Comarcal de Manresa, un espai d'interpretació adreçat a visitants amb disminució sensorial o mobilitat reduïda.

Documents relacionats

  • imagen