L'alcalde acompanya la consellera de Benestar Social i Família durant la visita a la residència Els Comtals d'Ampans

La consellera Neus Munté anuncia que es posarà en marxa el mes de juliol per acollir fins a 30 persones amb discapacitat intel·lectual.

imagen

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat aquest matí la nova residència d’Els Comtals de la Fundació Ampans a Manresa, que ha d’acollir a 30 persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns de la conducta, acompanyada de l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, i del president d’AMPANS, Domènec Casasayas.

La consellera ha anunciat la concertació de 20 noves places que permetran a AMPANS posar en marxa la residència a partir del mes de juliol, mentre que  les altres 10 places es preveu que es concertaran el 2016. La residència Els Comtals de Manresa ofereix acolliment residencial especialitzat per a persones que presenten trastorns de la conducta i requereixen programes d'atenció rehabilitadora per la seva integració i normalització comunitària. El nou equipament està ubicat en un entorn privilegiat, una finca modernista cedida per l’Ajuntament de Manresa a l’entitat.

La consellera Neus Munté ha explicat que, malgrat el context actual no és el més favorable, el pressupost del Departament de Benestar Social i Família presenta un compromís inequívoc amb el sosteniment de les principals estructures de l’estat del benestar i la protecció social. 

En aquest sentit, la consellera ha assegurat que tot i les dificultats i l’insuficient finançament de la Llei de la dependència per part de l’Estat, la Generalitat treballa per pagar puntualment prestacions i serveis relacionats amb dependència i discapacitat, així com per donar el suport necessari a les entitats del sector.

Amb la posada en marxa del nou equipament,AMPANS preveu contractar 20 persones entre personal d’atenció directa i personal tècnic, especialitzat en l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns de la conducta.

Documents relacionats

  • imagen