L'aprenentatge d'idiomes en nens i joves, tema de la nova xerrada del cicle per a pares i mares

“L'edat: un factor a tenir en compte en l'aprenentatge dels idiomes” és el tema de la xerrada que es farà a Manresa el dijous 21, a les 8 del vespre, emmarcada en el 8è Cicle de xerrades per a mares i pares. La ponència anirà càrrec de Carme Muñoz, catedràtica de Filologia Anglesa i Alemanya, i investigadora en l’adquisició de segones llengües

Aquest dijous, a les 8 del vespre i a l’Auditori de la Plana de l'Om de Manresa tindrà lloc la xerrada “L'edat: un factor a tenir en compte en l'aprenentatge dels idiomes”, que s'ha programat en el 8è Cicle de xerrades per a mares i pares. La conferència anirà a càrrec de Carme Muñoz, catedràtica de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de Barcelona i investigadora en l'aprenentatge de llengües.

La dissertació tractarà sobre la relació entre edat i aprenentatge d'idiomes, la importància del contacte amb la nova llengua i la motivació per aprendre-la.

Des del anys 1960 s'ha imposat la idea que hi ha un període per a l'aprenentatge de segones llengües que s'acaba amb la pubertat. Però la recerca actual qüestiona aquesta visió i insisteix en una explicació multifactorial, en la qual l'edat és només una de les circumstàncies.

Així, les últimes investigacions de l'equip de la Dra. Muñoz (el Grup de Recerca en l'Adquisició de Llengües) constaten que en el procés d'adquisició d'una llengua estrangera hi juguen papers cabdals el context de l'aprenentatge (formal o informal) i les metodologies utilitzades, així com l'orientació de l'aprenent i el seu compromís amb el procés.

La Dra. Carme Muñoz ha participat en una investigació europea sobre l'aprenentatge d'un idioma a Primària, i ha estat la investigadora principal del projecte “Edat, input i aptitud com a predictors de la competència en anglès com a llengua estrangera”.

El Cicle de xerrades per a pares i mares està organitzat conjuntament per un grup d'escoles de Primària de Manresa, l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA), la Federació d'Associacions de Mares i Pares (FAMPA), les AMPA dels instituts, la Fundació Universitària del Bages (FUB) i l'Ajuntament de Manresa.