L'Ajuntament premia les millors idees i plans empresarials dels joves de Manresa

Aquest matí s'han lliurat els premis de XI Concurs Idees Joves, que fomenta la creació emprenedora entre els estudiants de Manresa

imagen

Aquest matí s'ha celebrat a l'Espai Plana de l'Om de Manresa el lliurament dels premis del XI Concurs Idees Joves, que promou l'Ajuntament de Manresa a través del CEDEM (Centre de Desenvolupament Empresarial). L'Idees Joves va dirigit a joves de Batxillerat i Cicles Formatius i té com a objectiu fomentar la cultura emprenedora.

A més dels guardons als millors projectes d'empresa i plans de viabilitat presentats pels estudiants de Manresa, enguany s'ha inclòs un premi al millor projecte cooperatiu, atorgat per la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya.

Una altra novetat, que s'ha donat a conèixer avui, és l’ampliació de l'àmbit territorial del concurs, amb la inclusió en la convocatòria de l'any que ve de l'Institut Llobregat de Sallent, segons ha anunciat la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós.

Aquest matí s'han visualitzar els vídeos fets pels propis estudiants sobre els seus projectes i, després, s'ha fet el lliurament dels premis, que han realitzat la regidora Sílvia Gratacós; Àuria Caus, regidora de Joventut de l'Ajuntament de Manresa; Sílvia Cubo, representant de la delegació ala Catalunya central de l'Associació Internacional de Joves Empresaris de Catalunya; i Víctor Galmes, gestor de projectes de la Federació de Cooperatives de Treball Associat a Catalunya.

Els guanyadors en la categoria de Premis Especials, han estat:

· Al projecte més ben treballat: PRAEF, un recipient amb dos continguts, de Laia Borràs, de l'IES Pius Font i Quer.

· Al projecte més innovador: Extano, una canyeta amb una tira reactiva per detectar substàncies tòxiques a la beguda, de Elizaveta Belyanina, Anastasiya Belyanina i Bogdan Nicorescu, de l'IES Guillem Catà.

· Al projecte més ben desenvolupat: Easy Tuna, una eina per a l'extracció de l'aliment de les llaunes de conserva, de Marc Vilà, de l'escola Joviat.

· Al projecte més cooperatiu: Rental Racing Handicar SCCL, un servei de lloguer de vehicles de competició adaptats per a discapacitats físics, de Miguel Serral i Mohamed Tahri, de l'IES Lacetània.

Aquests premis estan dotats amb 150 € cadascun.

Els guanyadors en la categoria de Millor Idea Empresarial han estat:

· Accèssit: Tamagosick, una aplicació per a mòbils per a l'aprenentatge de coneixements sanitaris, de Felicidad Mesa, Sergi Mas i Joan Sánchez, de l'escola Joviat. Dotat amb 250 €.

· Millor Idea Empresarial: Secan, una portella assecadora per a animals de companyia, de Cristina Vall, de l'escola Joviat. Dotat amb 500 €.

Els guanyadors en la categoria de Millor Pla d'Empresa per a Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, han estat:

· Accèssit: KIROLA, un gimnàs infantil, de Zohra El Amrani, Gemma Rosell i Hafsa El Briyak, de l'IES Pius Font i Quer. Dotat amb 250 €.

· Millor Pla de Viabilitat: L'Essència, oli doliva verge extra ecològic, de Mercè Serra, de l'escola La Salle Manresa. Dotat amb 500 €.

Els guanyadors en la categoria de Millor Pla d'Empresa per a Cicles Formatius de Grau Mitjà, han estat:

· Accèssit: Backpack's, una motxilla amb massatge incorporat, d'Ariadna Oller i Mar Vázquez, de l'escola Joviat. Dotat amb 250 €.

· Millor Pla Empresarial: PetEat, un aparell programable i controlable a distància per alimentar les mascotes, d'Àlex Sorin i Jordi Fernández, de l'IES Lacetània. Dotat amb 500 €.

Abans de cloure l'acte, la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós, s’ha dirigit als assistents per agrair l’esforç que fan els estudiants i els seus centres escolars per participar en aquest concurs, que vol fomentar “la cultura emprenedora entre els joves estudiants” i sensibilitzar sobre “els valors empresarials”.

La regidora ha dit que els projectes guanyadors dels alumnes dels cicles formatius participaran en els premis Mostra de projectes emprenedors de Formació Professional (FP), que organitza el Departament d’Ensenyament dela Generalitat de Catalunya.

També ha agraït a la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya per la seva primera participació en el concurs, i a l'Associació Internacional de Joves Empresaris de Catalunya, per la seva ajuda.

Idees Joves és un programa creat pel Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) de l'Ajuntament de Manresa per fomentar la cultura emprenedora entre els joves estudiants i potenciar de forma activa la creació empresarial, tot eliminant la por a assumir riscos.

En el programa s'inclouen tallers grupals mitjançant els quals els alumnes s'apropen a la figura de l'empresari i treballen les actituds necessàries per generar idees de negoci desenvolupant habilitats com la imaginació i la iniciativa, així com la capacitat de prendre decisions.

Documents relacionats

  • imagen