Comunicat del govern municipal de l'Ajuntament de Manresa en relació a l'ordre de la Junta Electoral de Zona de retirar l'estelada de l'edifici consistorial

En relació a la decisió de la Junta Electoral de Zona de Manresa d’ordenar als Mossos d'Esquadra que retirin l’estelada que penja de l’edifici consistorial, el govern municipal de l’Ajuntament de Manresa manifesta que:

1. Tot i l’ofensiva antidemocràtica en tota regla que hem patit en els últims dies, creiem que -amb la decisió ferma de mantenir l’estelada - hem garantit la plena normalitat en la governació de la ciutat i la defensa dels principis democràtics que representa el respecte a la decisió del Ple del 19 de juliol del 2012 que va acordar la col·locació de l’estelada al balcó de l’Ajuntament.

2. Per això, hem esgotat totes les vies legals i jurídiques al nostre abast per poder mantenir l’estelada i defensar aquests principis en el transcurs de tota la campanya electoral.

3. Davant la situació creada per la decisió de la Junta Electoral de Zona de Manresa d’ordenar als Mossos d'Esquadra que retirin l’estelada, tenim clar que hi ha una línia vermella que no s’ha de traspassar i és la de veure com la policia del nostre país treu l’estelada del balcó.

4. A més a més, davant l’esmentada ofensiva, volem garantir el respecte a la voluntat democràtica dels manresans i manresanes i evitar que aquells que han promogut aquesta ofensiva al voltant de l’estelada puguin arribar a qüestionar els resultats de  la votació de diumenge.

5. Després de la jornada de reflexió i del dia de la votació, l’estelada tornarà a presidir la façana de l’Ajuntament en compliment de l’acord de Ple del 19 de juliol de 2012.