La desena edició del programa 'Pamboli' per a les escoles finalitza aquesta setmana amb una gimcana d'alimentació

Aquest programa està impulsat per l’Ajuntament de Manresa i s’ha desenvolupat durant aquest curs a les escoles públiques i concertades amb l’objectiu ensenyar hàbits d’alimentació saludable als alumnes.

imagen

La desena edició del programa d’alimentació "Pamboli" adreçat a alumnes de primària de les escoles públiques i concertades de Manresa clourà l’edició del curs 2013-2014 amb la celebració d’una gimcana amb diferents proves d’activitat física i d’alimentació. Aquesta activitat final es farà aquest dijous 22 i divendres 23 de maig, de 9 a 13 h, al pati del Casino. 

La gimcana preveu la participació d’uns 440 alumnes de diferents escoles de la ciutat i es configura com una activitat lúdica, participativa i no competitiva en la qual els alumnes s’organitzaran en grups i hauran de passar de taula en taula on hi hauran preparades les proves. A mig matí els estudiants podran gaudir d’un petit esmorzar. 

El programa "Pamboli", que està impulsat per l’Ajuntament de Manresa, té l’objectiu principal d’ensenyar hàbits d’alimentació saludable als alumnes perquè puguin portar a terme una alimentació suficient, equilibrada i satisfactòria. Per aquest motiu s’han preparat diverses accions que s’organitzen des de 4art de Primària fins a 2on d’ESO s’imparteixen successivament a l’alumnat. 

Durant el cinquè curs els alumnes han participa en un “taller d’esmorzar saludable” per conèixer la importància de menjar sa i equilibrat en el primer àpat del dia. El taller, que està pensat perquè els alumnes hi participin activament i aprenguin a preparar-se ells aquest àpat, va a càrrec d’una dietista-nutricionista i consta d’una part conceptual que ensenya la piràmide d’alimentació, la classificació dels aliments, les seves propietats i els beneficis d’una dieta saludable, i d’una part activa on els estudiants són convidats a un refrigeri que ells mateixos es preparen. 

Així mateix en el sisè curs, seguint la línia del curs anterior, el programa “Pamboli” ofereix als alumnes el taller: “El berenar me’l trio jo” amb l’objectiu de què els alumnes coneguin la importància de l’hàbit de berenar correctament cada dia. Es donen idees i pautes per poder preparar aquest àpat de forma sana i saludable, tenint en compte si fan o no activitat física sortint de l’escola, i després es convida a provar un refrigeri que és un batut de fruita del temps, llet i xocolata en pols. 

Documents relacionats

  • imagen