L'Ajuntament de Manresa obté el certificat vinculat a la ISO 50001 de l'empresa SECE

Manresa és la tercera ciutat catalana que obté aquest certificat després de Tarragona i Martorelles. SECE és la primera empresa del sector de l’enllumenat públic en obtenir la ISO 50001.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha obtingut el certificat vinculat a la ISO50001 de l’empresa SECE. Aquest dimarts, 26 de maig, ha tingut lloc l’acte oficial de lliurament del certificat a l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, de mans de Gabriel Fernandez, gerent de l’empresa SECE.

L’acte de lliurament del certificat ha comptat també amb la presència del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; del responsable de manteniment de l’enllumenat públic de Manresa, Manel Solera; del cap de producció de SECE, Xavier Suárez; i del cap de secció de Xarxes i Eficiència Energètica de l’Ajuntament de Manresa, Manel Ribera.

SECE ha aconseguit ser la primera empresa del seu sector en obtenir la certificació ISO 50001 de gestió energètica. L’abast de la certificació és per a tots els centres de treball i per a la prestació de serveis de conservació, execució i manteniment tant de les instal·lacions d'enllumenat exterior com de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió, fontaneria i climatització en dependències, edificis i en la via pública.

El fet d’estendre la certificació als serveis que ofereix SECE i que el servei de l’enllumenat públic de Manresa treballa en la gestió energètica de les seves instal·lacions ha permès que l’Ajuntament de Manresa sigui el tercer municipi de Catalunya –després de Tarragona i Martorelles- en obtenir un certificat vinculat al de SECE de la gestió i manteniment de l'enllumenat públic del seu consistori. L’assoliment d’aquesta certificació, atorgada per un organisme independent com és AENOR, és una garantia de cara als seus ciutadans de la correcta aplicació del estàndard ISO 50001 i, per tant, de la eficaç gestió de l'energia als seus municipis.

La obtenció del certificat vinculat garanteix que el manteniment de les instal·lacions del municipi donen compliment a aquesta norma, i per tant, a la millora contínua de la seva gestió energètica, a l’eficiència i a la seva sostenibilitat.

Per a l’Ajuntament de Manresa, els principals objectius d’haver assolit aquest certificat vinculat han estat: 

  • Disminuir el consum energètic del municipi.
  • Impulsar bones pràctiques de gestió energètica.
  • Implementar noves tecnologies d'eficiència energètica.
  • Promoure projectes de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.
  • Facilitar la comunicació a la ciutadania de la gestió dels recursos energètics del municipi.

Els resultats obtinguts han estat satisfactoris, no només sols pel fet que s’ha aconseguit un estalvi energètic important en les activitats diàries que SECE fa en el municipi de Manresa, sinó perquè es col·laborarà a fer que el mateix Ajuntament segueixi reduint la seva despesa energètica significativament i, a més a més, que això sigui perdurable en el temps.

Cal recordar que l’any 1999 l’Ajuntament de Manresa tenia un total de 7.755 punts de llum amb un consum anual de 6.247.683 kWh i l’any 2014 el numero total de punts de llum es de 10.451 i el consum energètic de 4.402.565 kWh

 

 

Documents relacionats

  • imagen