Manresa descobreix una placa de record i homenatge dedicada al policia Edouard Guillem Trapero

La placa d’homenatge al policia local mort en acte de servei l’any 2012 està situada a l’illeta de confluència entre la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Sant Blai. Familiars i amics, alcalde i regidors, companys de la Policia Local i representants d’altres cossos de seguretat han participat avui en un emotiu homenatge.

imagen

Manresa ha celebrat aquest matí l’acte de descobriment d’una placa de record dedicada al policia Edouard Guillem Trapero, el policia local mort en acte de servei l’any 2012. La placa està situada a l’illeta de confluència entre la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Sant Blai, lloc proper on es va produir fa tres anys els fets que li van costar la vida.

L’acte d’avui, seguit per un centenar de persones, ha estat breu però d’una gran emotivitat i amb la presència de la família de l’agent, amics, de l’alcalde Valentí Junyent, regidors, amics i companys de la Policia Local així com representants dels diferents cossos de seguretat (Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional) i dels serveis d’emergència.

L’acte l’ha iniciat la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, que ha informat que el descobriment de la placa responia a l’acord unànime de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Manresa, que el 20 de juny 2012 van acordar col·locar aquesta placa a títol pòstum, i que es concreta avui “en complir-se els tres anys del seu traspàs com especifica el Reglament d’Honors i Distincions”.

A continuació la senyora Rafaela, mare de l’Edouard, acompanyada de l’alcalde Valentí Junyent, han fet el descobriment de la placa inscrita amb el text següent: En record i reconeixement a Edouard Guillem Trapero, agent de la Policia Local, mort en acte de servei el 23-05-2012.

Després d’un minut de silenci, Joan Pujols, agent de la policia local i company de l’agent  homenatjat, ha recordat l’Edouard Guillem i el seu compromís amb el treball complex que dia a dia desenvolupa la policia i ha finalitzat la seva intervenció dient “Edouard, de gran jo vull ser com tu”.

Un dels moments més emotius de l’acte han estat les paraules de la mare del policia homenatjat. La senyora Rafaela ha manifestat que “no tinc paraules per agrair de tot cor el que esteu fent per recordar el més fill”.

Al seu torn, el cap de la Policia Local, Jordi Mora, visiblement emocionat, ha dit que “després de tres anys et continuem tenint molt present” i ha recordat que l’Edouard “era molt estimat i molt bona persona”. Mora ha finalitzat la seva intervenció llegint un poema de Miquel Martí i Pol.

Ha tancat l’acte l’alcalde en funcions de l’Ajuntament de Manresa, Valentí Junyent, qui ha assegurat que “aquest acte és senzill però molt emotiu dedicat a una persona que va deixar la seva vida per fer el servei que tenia encomanat”. Junyent ha volgut ressaltar que l’homenatge respon a la petició unànime de totes les forces polítiques de la ciutat “i amb aquesta placa tindrem present el seu record al llarg de les nostres vides”. Finalment, l’alcalde en funcions ha lloat el treball que fan els diferents cossos policials “per garantir la nostra seguretat i la nostra llibertat”. 

 

 

Documents relacionats

  • imagen