Manresa se suma als actes de la XXII Setmana de la Internacionalització adreçada a les empreses exportadores

La jornada se celebrarà a Món Sant Benet el 18 de juny amb l’objectiu de donar a conèixer les últimes tendències i donar un pas endavant en el potencial exportador de les empreses.

Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages) acollirà el proper dijous, 18 de juny, una nova edició de la XXII Setmana de la Internacionalització a la Catalunya Central, un esdeveniment adreçat a les empreses catalanes implantades al territori amb experiència internacional i interessades a introduir o consolidar els seus projectes a l’exterior. La jornada està plantejada com una bona oportunitat per conèixer les últimes tendències i donar un pas endavant en el potencial exportador de les empreses.

La Setmana de la Internacionalització és un esdeveniment organitzat per ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, adscrita al departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya,  i adreçada a totes les empreses catalanes i agents d’internacionalització.  La setmana es celebra durant quatre dies, del 16 a 19 de juny, amb actes diversos a Reus, Lleida, Girona, Tortosa i Manresa (Catalunya Central). L’acte central tindrà lloc a Barcelona, el 19 de juny, al Palau de Congressos de Catalunya.

La jornada de la Catalunya Central se celebrarà el 18 de juny, de 9 a 17.00 h, a les instal·lacions de Món Sant Benet, i comptarà amb la presència de directors de les Oficines Exteriors d'ACCIÓ a Berlín, Bogotà, Casablanca, Dubai, Moscou, París, Pequín, Santiago de Xile, Seül i Tòquio, els quals s’entrevistaran amb les empreses i conduiran seminaris temàtics i geogràfics.

Programa de la jornada

 • 09.00 h. Acreditacions
   
 • 09.30 h. Benvinguda
   
 • 09.35 h. Inauguració de la jornada
  A càrrec de Bàrbara Minoves, directora de Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació
   
 • 09.40 h. Ponència sobre els serveis d’ACCIÓ a la internacionalització
  Cristina Serradell, gerent de l’Àrea d’Estratègia Internacional Sectorial d’ACCIÓ
   
 • 10.00 h. Taula rodona amb les empreses: Mecakim i Planafil i els directors de les oficines exteriors de París i Bogotà
  Conductora: Montserrat Fontarnau, delegada d'ACCIÓ a la Catalunya Central
   
 • 10.45 h. Pausa i Cafè
   
 • 11.00 h. Com fer negocis a Corea del Sud i Japó. Claus d’èxit
  Jang Mi Baek, directora de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Seül.
  Yuko Kijimoto, directora de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Tòquio
   
 • 11.30 h. "Cooperar X competir: la Cooperació Empresarial per a la Internacionalització"
  Xavier Climent, cap de Cooperació Empresarial Internacional.
  Marta Álvarez, consultora de projectes EEN Internacional
   
 • 12.00 h.  Cloenda.
  Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat
   
 • 12.15 h. Entrevistes entre empreses i els directors de les oficines exteriors d’ACCIÓ
   
 • 17.00 h. Fi d’entrevistes

Inscripcions

Per a les inscripcions cal fer-ho a través de l’adreça següent: http://accio.gencat.cat/cat/agenda-activitats/forms/setmana-internacionalitzacio-manresa.jsp o bé al telèfon 93 693 02 09

Acte central al Barcelona, el 19 de juny

La XXII Setmana de a Internacionalització clourà amb un acte central a Barcelona el dia 19 de juny al Palau de Congressos de Catalunya, i serà inaugurat pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

Sota el lema "Catalunya Oberta al Món", aquest acte comptarà amb la participació d'empresaris i directius amb llarga trajectòria en el camp de la internacionalització i de destacats ponents que, a través dels diversos seminaris que hem organitzat, analitzaran les tendències, oportunitats i aspectes legals o financers dels diferents mercats internacionals. També durant aquest dia es podran concertar entrevistes amb els directors de les 34 oficines que ACCIÓ té arreu del món.

Durant aquesta jornada es posarà en valor com l’any 2014 es van superar els 60.000 milions en volum d’exportacions, i com els darrers quatre anys s’han fet rècords consecutius que han fet de Catalunya una de les economies més obertes de la Unió Europea. La internacionalització de les nostres empreses ha esdevingut un dels puntals de la reactivació econòmica de Catalunya.