Valentí Junyent presenta una xerrada de la pedagoga i escriptora manresana Eva Bach sobre l'educació de les emocions dels infants

La conferència d’Eva Bach, pregonera de la Festa Major de Manresa del 2013, desenvolupava una de les dues parts del seu darrer llibre, La bellesa del sentir. De les emocions a la sensibilitat

imagen

L’alcalde en funcions de l’Ajuntament de Manresa, Valentí Junyent, va assistir ahir a l’Espai Plana de l’Om a la xerrada de l’educadora, mestra i escriptora manresana Eva Bach, titulada “10 necessitats i drets dels infants per a un creixement emocional sa”.

Junyent va fer la primera intervenció de l’acte, en la que va explicar que s’hi va avenir a introduir la conferència per la seva coneixença personal amb l’escriptora manresana, que va començar a través dels seus llibres. Posteriorment, li va proposar ser la pregonera dela Festa Majorde Manresa l’any 2013.

L’alcalde en funcions va reconèixer que li va “captivar” la “capacitat d’empatia i comunicació” de la pedagoga, i el fet de que “és una persona agraïda a la vida i a la gent”. Junyent va dir que el darrer llibre d’Eva Bach, titulat La bellesa de sentir. De les emocions a la sensibilitat, era un “interessantíssim llibre per tenir a la tauleta de nit”.

La xerrada d’Eva Bach es va centrar en un dels dos temes que desenvolupa en el seu nou llibre. La pedagoga va descriure els deu drets i necessitats dels nens i nenes, basats en l’educació i l’enteniment per part dels adults de les seves emocions. Aquests deu drets i necessitats emotives són necessaris, va dir, per fer persones “amb una exquisida sensibilitat que prendran decisions en un futur”. L’explicació de cadascun dels deu drets i necessitats es va il·lustrar amb dibuixos i frases al·lusives que havien fet escolars de Vic.

A més de Valentí Junyent també hi va assistir a la conferència Josep Ramírez, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya central, qui va finalitzar l’acte agraint la presència de la pedagoga i destacant la seva feina “com a ensenyant, terapeuta i escriptora”.

Documents relacionats

  • imagen