Ampans i les llars d'infants municipals realitzen activitats conjuntes

L'alumnat de l’escola Jeroni de Moragas expliquen contes als infants de les escoles bressol Petit príncep, La Lluna i l’Estel.

imagen

Des de fa dos cursos les llars d’infants municipals Petit príncep, La Lluna i L’Estel de Manresa col·laboren en el Projecte “Expliquem contes” que es porta a terme des de l’escola d’educació especial Jeroni de Moragas que gestiona Ampans a Santpedor. 

Cada trimestre un grup d’alumnes va a l’escola bressol a explicar un conte que sempre té com a fil conductor un animal i unes fruites i verdures. El Conillet tafanerL’Esquirol rapinyaire i La llegenda de Sant Jordi són alguns dels títols d’aquests contes. Tots ells estan dissenyats pels alumnes i per això els fa especial il·lusió poder-los compartir. Són contes on els infants de tota l’escola bressol poden participar, enganxant fruites a l’arbre, olorant els productes... En un dels contes, El conillet tafaner, s’acaba l’activitat fent una plantada d’hortalisses i verdures a l’hort de l’escola en què els infants col·laboren. Com a mostra d’agraïment, les escoles ofereixen un esmorzar amb fruita per a tots. 

Durant el mes de maig, és l’escola bressol la que visita l’escola Jeroni de Moragas, ja que conviden a una Trobada/festa que organitzen amb totes aquelles escoles que han format part d’algun dels seus projectes d’escola inclusiva. El programa de la festa inclou una visita a les aules, esmorzar al pati per grups, festa i xerinola amb l’animador Jaume Ibars i lliurament d’un record als assistents. 

De les 22 escolesdamb les quals aquest curs 13-14 s’ha fet algun tipus de pràctica inclusiva o escolaritat compartida amb l’escola Jeroni de Moragas, 9 han assistit a la festa el dia 16 de maig, amb la participació d’un total de 300 nens aproximadament i 60 adults. Les escoles participants han estat Llar Infants Els Gallerets (Santpedor); Llar Infants Pam i Pipa (Santpedor); Llar Infants Petit príncep (Manresa); Escola la Serreta (Santpedor); Escola Sta. Rosa de Lima (Manresa); FEDAC Monistrol de Montserrat; Escola Collbaix (St. Joan Vilatorrada); Escola Renaixença (Manresa); Escola Muntanya del Drac (Manresa); Les llars d’infants valoren molt positivament aquesta experiència perquè és un moment per compartir on no hi ha lloc per les diferències. 

Per una altra banda la llar d’infants L’Estel realitza també amb Ampans una altra activitat de col·laboració amb joves que participen en els programes que Ampans porta a terme al Cafè del Canonge. En ser un bar restaurant que tenen molt a prop de l'escola, cada curs es fa una activitat conjunta i es desplacen un dia a la llar d’infants per explicar i fer la representació d’un conte que prèviament han preparat i assajat al Café de Canonge; aquest curs l’activitat es va fer també el dia 16 de maig i van explicar el conte "Els tres porquets". 

Documents relacionats

  • imagen