El Vi_suals 2015 ofereix aquest cap de setmana el gruix de la seva programació

Demà es farà l’activitat Tast 2.0 a la FUB i una xerrada sobre la pedra seca a l’Espai Plana de l’Om. Divendres tindrà lloc el Tast de picapolls a la llum de la lluna (Parc de la Seu), i dissabte i diumenge la jornada de portes obertes als cellers de la DO Pla de Bages.

imagen

La 9a edició del programa Vi_suals ofereix a partir de demà el gruix de les activitats programades d’un projecte cultural que uneix la creació artística i la tasca divulgativa per apropar la cultura del vi al teixit social de Manresa. L’activitat 2.0 a la FUB, una xerrada titulada “La pedra seca, entre l’art i l’artesania”, el tast de picapolls a la llum de la lluna i les jornades de portes obertes als cellers de  la DO Pla de Bages són el plats forts que s’han programat fins diumenge.

Vi_suals 2015 es va iniciar dissabte passat, 30 de maig, amb els primers actes d’una programació atractiva que, com els anys anteriors, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, la DO Pla de Bages i la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV).

Enguany aquest projecte cultural es titula “Pedra seca, empremta en el paisatge” i fixa la mirada en aquest sistema de construcció que va ser utilitzat des de molt antic pels primers pastors i agricultors dels països mediterranis. Al Bages abunden gran quantitat de “barraques”, que van ser construïdes amb aquesta tècnica durant la màxima expansió de la vinya, a mitjans del segle XIX, amb la funció de servir d’aixopluc a les persones, per guardar eines del camp i, algunes, també per encabir-hi algun animal de treball.

A l’entorn d’aquest eix temàtic, tretze artistes bagencs ofereixen les seves mirades sobre les construccions de pedra seca amb una exposició que es pot veure fins diumenge a la plaça Sant Domènec. La mostra està coordinada per l’artista manresà i membre de la TAV de la Catalunya Central, Eduard de Pobes.

Els participants són els següents: Mabel Nieto (Celler Can Serra dels Exibis); Josep Manuel Rigal (Celler Abadal); SAC Santpedor, art i creació (Celler Sanmartí); Isaac Rodríguez i Tànit Fernández (Caves Gibert); Anna Crespo (Celler Cooperatiu de Salelles); Joaquim Falcó (Celler Solergibert); Lokuos Films (Celler Fargas-Fargas); Alèxia Lleonart (Celler Oller del Mas); Joan Antoni Closas (Celler Més que Paraules), Ramon Brichs (Artium – Celler Cooperatiu d’Artés); Periko Bort (Vins Grau); Josep Barés (Mas de Sant Iscle); i Rosa Barbé (Celler Collbaix).


Programació

Dimecres, 3 de juny

16.00 h. Tast 2.0

Lloc: FUB de Manresa

Av. Universitat, 4-6. Inscripció al T. 93 877 41 79. Activitat gratuïta
 

20.00 h. Xerrada “La pedra seca, entre l’art i l’artesania”

A càrrec de Pep Soler (DO Pla de Bages)

Lloc: Espai Plana de l’Om
 

Divendres, 5 de juny

De 21.30 a01.30 h. Tast de picapolls a la llum de la lluna

Tast de picapolls i tapes amb Cafè del Taller, Kursaal espai gastronòmic i Veigé Coolinari. Música en directe.

Lloc: Parc de la Seu
 

Dissabte i diumenge, 6 i 7 de juny

Jornades de Portes Obertes als Cellers

Dissabte de 10 a 14 h. i de 16 a 19 h.

Diumenge de 10 a 14 h.

Cal fer reserva prèvia a cada celler

Més informació a www.dopladebages.com

 

Documents relacionats

  • imagen